Στον Μπράμπετς το μυαλό του Τερζή, αποθέωσε τον Μορόν ο Λόπεθ - «Θα κάνει τη διαφορά»

Στον Μπράμπετς το μυαλό του Τερζή, αποθέωσε τον Μορόν ο Λόπεθ - «Θα κάνει τη διαφορά»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:47 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 20.07.2023

Ο τεχνικός του Άρη Απόστολος Τερζής στάθηκε στον τραυματισμό του Μπράμπετς. Ο προπονητής του Εθνικού Άχνας Άχνελ Λόπεθ εκθείασε τον Λορέν Μορόν, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει την επίθεση των «κιτρινόμαυρων».

Ο τραυματισμός του Γιακούμπ Μπράμπετς επισκίασε τη φιλική νίκη του Άρη με 3-1 επί του Εθνικού Άχνας.

Ο διεθνής Τσέχος αμυντικός τραυματίστηκε στο 17’ στο γόνατο κι αντικαταστάθηκε άμεσα. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για κάκωση, ωστόσο, αύριο ο παίκτης θα βγάλει μαγνητική και θα ξεκαθαρίσουν όλα. Ο τεχνικός του Άρη Απόστολος Τερζής, πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον τραυματισμό του Μπράμπετς, ενώ διαπίστωσε βήματα προόδου από την ομάδα του.

Ο προπονητής του Άρη αρχικά αναφέρθηκε στον Λορέν Μορόν: «Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Έχει κάνει καλά παιχνίδια στη La Liga και περιμένουμε πολλά από αυτόν».

Για τον Μπράμπετς τόνισε: «Είναι το μεγάλο πρόβλημά μας από το παιχνίδι και περιμένουμε να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να δούμε τι έχει συμβεί».

Για την εικόνα της ομάδας του επισήμανε: «Τα παιδιά δουλεύουν καλά και μην ξεχνάμε ότι είχαμε αρκετά δύσκολη και απαιτητική προετοιμασία. Επίσης, δεν είχαμε όλους τους παίκτες από την αρχή, αλλά η ενσωμάτωση γινόταν σταδιακά. Δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία ένταξης ενός παίκτη στην ομάδα. Σημασία έχει να μην έχουμε τραυματισμούς.

Η ομάδα θα παρουσιάσει κι άλλη βελτίωση. Είδαμε για παράδειγμα την ομαδικότητα στην εκτέλεση, ένα στοιχείο το οποίο δεν το είχε πέρυσι η ομάδα και δεν σκόραρε παρότι είχε τοποθετήσεις σε ευνοϊκότερες θέσεις».

Σε ό,τι αφορά τα νέα πρόσωπα και την προσπάθεια να αποκτήσει συνοχή η ομάδα, απάντησε: «Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες αυτή την περίοδο και είναι λογικό σε μας να φαίνεται περισσότερο καθώς έχουμε πολλούς νέους παίκτες. Γι’ αυτό όμως είμαστε εδώ και δουλεύουμε, για να βελτιώσουμε την εικόνα και η ομάδα να αποκτήσει συνοχή».

Αποθέωση για Μορόν

Ο Άρης αναμένει τον 29χρονο Ισπανό επιθετικό Λορέν Μορόν και ο συμπατριώτης του τεχνικός του Εθνικού Άχνας και πρώην του Βόλου και του Ατρόμητου, ο Άχνελ Λόπεθ δήλωσε: «Εύχομαι τα καλύτερα στον Άρη. Πάντα είχε καλούς ποδοσφαιριστές. Ακούω ότι έρχεται και ο Λορέν Μορόν. Είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός. Αυτού του είδους οι σύλλογοι, έχουν την ευκαιρία να φέρουν εδώ τέτοιους παίκτες. Τον Μορόν τον γνωρίζω απ’ όταν ήμουν βοηθός στη Χετάφε. Είναι παίκτης επιπέδου La Liga, οπότε είναι μια πολύ καλή επιλογή για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Σ’ ερώτηση αν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα ο Λόπεθ δήλωσε: «100%. Είναι δυνατός, κορυφαίος σκόρερ, εκτελεί μέσα από τη περιοχή και καλός με το κεφάλι. Έχει την ποιότητα, είναι σε εξαιρετική ηλικία. Θα τα πάει καλά».