Άρης: Ο τριπλός στόχος του Μάντζιου
i

©intime

Άρης: Ο τριπλός στόχος του Μάντζιου

Αλέξης Σαββόπουλος 09:23 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 31.08.2023

Ο αγώνας must win με τον Αστέρα, τα διαδοχικά τετ-α-τετ και η αξιολόγηση του υλικού και οι τελευταίες μεταγραφικές πινελιές.

Σε τριπλό ταμπλό κινείται, τα πρώτα 24ωρα της επιστροφής του στον πάγκο του Αρη, ο Ακης Μάντζιος. Το ένα και πολύ σημαντικό είναι φυσικά η τάχιστη προετοιμασία για τον πολύ κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα και ο ίδιος, ελάχιστα 24ωρα ώστε να… γνωριστεί με την ομάδα και να την ετοιμάσει για το παιχνίδι. Οι παρεμβάσεις του στην ομάδα σε επίπεδο τακτικής ασφαλώς και θα είναι ελάχιστες, αφού μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν προλαβαίνει να αλλάξει και πολλά πράγματα. Θα ποντάρει περισσότερο στην ψυχολογία και το ένστικτο αυτοσυντήρησης των ποδοσφαιριστών. Στην προσωπικότητα του καθενός και την διαθεση κάποιων, που το λέει η καρδιά τους, να βγουν μπροστά και να… σύρουν το κάρο απο τη λάσπη.

Εδώ έρχεται και το δεύτερο κομμάτι της προσπάθειας που καταβάλει τα πρώτα 24ωρα. Επιδιώκει μέσα από διαδοχικά τετ-α-τετ με τους παίκτες αφενός να τους γνωρίσει (πλην Κουέστα, Μπράμπετς και Φαμπιάνο) με τους οποίους γνωρίζεται απο την πρώτη του θητεία και αφετέρου να πάρει πληροφορίες για την παρουσία τους στο club και οτιδήποτε τους απασχολεί. Ο έλληνας τεχνικός, επιθυμεί να αξιοποιήσει και να αξιολογήσει όλο το υλικό, ακόμη και αυτούς που ήταν παροπλισμένοι, όπως ο Γκρέι με τον οποίο έχει καθημερινά τετ-α-τετ, αν και το θέμα της πλήρους επιστροφής του Τζαμαϊκανού στη δράση έχει να κάνει και με την απόφαση του Καρυπίδη.

Το τρίτο, και εξίσου πολύ σημαντικό κομμάτι, αφορά τις τελευταίες προσθήκες που θα γίνουν στο ρόστερ. Η ευτυχής συγκυρία να ολοκληρώνονται οι μεταγραφές στην Ελλάδα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, προσφέρει τη δυνατότητα στον Αρη να προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Ο Μάντζιος “καίγεται” για την απόκτηση ενός ακόμη αμυντικού μέσου που να ταιριάζει στο δικό του στυλ παιχνιδιού και μένει να φανεί αν θα υπάρξει κάποια αξιόλογη περίπτωση. Το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν ακόμη 2-3 κινήσεις. Ενας ή δυο πλάγιοι επιθετικοί με δεδομένο ότι αποχώρησε και ένας πολύ σημαντικός παίκτης, όπως ο Πάλμα και ένας δεύτερος φορ (θέμα που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον Γκρέι). Περισσότερα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες σε συνάντηση που θα έχουν Μάντζιος-Καρυπίδης.