Αρης: Οι 25 μέρες που θα μας δώσουν μια εικόνα για το που μπορεί να φτάσει
i

©intime

Αρης: Οι 25 μέρες που θα μας δώσουν μια εικόνα για το που μπορεί να φτάσει

Αλέξης Σαββόπουλος 10:15 - 24.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 24.11.2023

Ο κρίσιμος μήνας ως την διακοπή των Χριστουγέννων και την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, που εν πολλοίς θα καθορίσει το ποσοστό επίτευξης των εγχώριων στόχων του Άρη. Τι θα χρειαστεί η ομάδα του Μάντζιου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μαζί με την επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον Άρη, ξεκινούν και τα ντέρμπι. Με το καλημέρα, μετά τη διακοπή, η ομάδα του Άκη Μάντζιου εισέρχεται σε ένα… γεμάτο και εν πολλοίς καθοριστικό διάστημα 25 ημερών, ως την επόμενη δηλαδή διακοπή των Χριστουγέννων, με αγώνες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την δυνατότητα επίτευξης των στόχων του τη φετινή χρονιά. Από την Κυριακή 26 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, ο Άρης θα δοκιμάσει τις αντοχές του, την προσωπικότητά του, το ποσοστό βελτίωσής του και θα διατηρήσει ή θα μειώσει τις πιθανότητές του να πετύχει κάτι τη φετινή χρονιά, που έχουν μειωθεί κατά ένα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω πρωταθλήματος.

Η αρχή γίνεται με το εντός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, στη συνέχεια παίζει δύο αγώνες με την ΑΕΚ στην Αθήνα για πρωτάθλημα και κύπελλο (πάντα με τον αστερίσκο αν τελικά θα διατηρηθεί η ημερομηνία του πρώτου αγώνα), μετά δύο εντός έδρας ματς με Λαμία και ΟΦΗ όπου αυτή τη φορά απαγορεύονται οι απώλειες τύπου Κηφισιάς και Ατρόμητου και τελειώνει με την εκτός έδρας αναμέτρηση στην Τρίπολη. Δηλαδή έξι αγώνες σε διάστημα 3,5 εβδομάδων που θα μας δώσουν στο φινάλε τους, μια εικόνα για το που μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή είναι ένα πρώτο πολύ σοβαρό τεστ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με συνοχή και ομοιογένεια που της προσδίδει η παρουσία του ίδιου προπονητή, ταχύτητα και φυσικά υψηλά ποσοστά κατοχής. Άρα προϋποθέτει και την ανάγκη να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπισή της από μέρους του Άρη. Χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει, ο τρόπος προσέγγισης της αναμέτρησης από τον Μάντζιο, το βέβαιο είναι, ότι ο Άρης για να αυξήσει τις ελπίδες του, να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον πρωτοπόρο, οφείλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε όλο το εύρος του 90λεπτου. Να αποφύγει πάση θυσία, τα αβίαστα λάθη που κάνει, ειδικά όταν αυτός θα έχει την κατοχή της μπάλας. 

Σημαντικό επίσης να έχει υπομονή. Να μην βιαστεί στην κυκλοφορία της μπάλας, αφού έχει την ποιότητα για να το κάνει. Και το πιο σημαντικό ασφαλώς, να είναι συμπαγής και να διατηρήσει τις γραμμές του κοντά, ανεξάρτητα αν θα πιέσει πιο ψηλά ή πιο χαμηλά. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα δοκιμάσει το επίπεδο ετοιμότητας του γκρουπ. Μια μεγάλη νίκη, που λείπει φέτος από τον Άρη, θα αποτελέσει μια τεράστια ένεση αυτοπεποίθησης και θα κρατήσει φυσικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης κοντά στην τετράδα που είναι και ο στόχος της στο πρωτάθλημα, ως την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου.