Άρης: Προσθέτει ένα πολυεργαλείο με Τζούρασεκ
i

©arisfc

Άρης: Προσθέτει ένα πολυεργαλείο με Τζούρασεκ

Η στατιστική απεικόνιση των περσινών πεπραγμένων του Κροάτη με τη φανέλα της Σαχτάρ, δείχνει γιατί επέμενε ο Παλίκουτσα να τον φέρει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Με την προσθήκη του Νέβεν Τζούρασεκ ο Άρης αποκτά ένα μηχανάκι στο κέντρο. Ένα παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα και επέμενε πολύ να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τον νέο Άρη που έχει στο μυαλό του. Γιατί; Μια ανάλυση των περσινών πεπραγμένων του στη Σαχτάρ με τη βοήθεια της πλατφόρμας WyScout μας δίνει μια πρώτη απάντηση.

Η περσινή σεζόν του Τζούρασεκ στην Ουκρανία ήταν γεμάτη. Είχε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα από αυτές οι 12 βασικός με σύνολο 930 λεπτά συμμετοχής, στο UEFA Champions League 5 συμμετοχές, ενώ στο UEFA Europa League 3 συμμετοχές.

Ο 24 χρόνος αμυντικός χαφ ξεχώρισε σε αρκετές κατηγορίες στατιστικών τα οποία μας δείχνει τη όπλο έχει στην φαρέτρα του ο Απόστολος Τερζής. Στην κατηγορία passes ο Τζούρασεκ ήταν ενδέκατος στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 90λεπτου 52.94, με ακρίβεια στην πάσα 93,78%.

Στις επιθετικές μονομαχίες ήταν εξηκοστός ένατος στο πρωτάθλημα με μέσο όρο 90λέπτου 5,13, με ποσοστό επιτυχίας 62.26%. Στις δυο κατηγορίες που ξεχωρίζει ο Κροάτης μέσος είναι οι ανακτήσεις μπάλας και οι ανακτήσεις μπάλας στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου [pressing]. Στην πρώτη κατηγορία έχει 7,45 μέσο όρο ανά 90λ. Ενώ στο Counterpressing recoveries έχει 4.65 μ.ο ανά 90 λ.