Αρης- Ρουπ: Μια win-win συμφωνία
i

Λούκας Ρουπ/©arisfc

Αρης- Ρουπ: Μια win-win συμφωνία

Αλέξης Σαββόπουλος 17:30 - 01.02.2023 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 01.02.2023

Γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο Γερμανός μέσος υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας ως το καλοκαίρι.

Πέρασε ίσως και λίγο στα ψιλά αλλά έχει την σημασία του. Τι ακριβώς; Το γεγονός ότι ο Άρης υπέγραψε τον Λούκας Ρουπ μόνο για το τρέχον εξάμηνο. Δηλαδή ως το τέλος της σεζόν, βάζοντας απλά μια οψιόν την οποία έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει εφόσον μείνει ικανοποιημένος. Προοπτική στην οποία ήταν απόλυτα σύμφωνη και η πλευρά του παίκτη που επίσης δεν επιθυμούσε να δεσμευτεί με μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαιο από τώρα.

Η απόφαση του Άρη βασίζεται σε μια σειρά από λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας του 32χρονου παίκτη έπειτα από επτά μήνες αγωνιστικής απραξίας. Ο Ρουπ έμεινε χωρίς ομάδα όταν έλυσε το συμβόλαιό του τον περασμένο Ιούνιο με τη Νόριτς και δεν κατάφερε να βρει σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του. Έκανε όλο αυτό το διάστημα προπονήσεις με τη Χόφενχαιμ, ομάδα της γενέτειράς του (κατάγεται από την περιοχή), αλλά ο Άρης που την… πάτησε με τον Ντιόπ, ήθελε να τσεκάρει τον βαθμό ετοιμότητάς του και να μειώσει το ρίσκο. Επίσης τον υπέγραψε με ένα πολύ χαμηλό συμβόλαιο, «πατώντας» στο ότι ήταν ανενεργός τους τελευταίους μήνες, συμβόλαιο που θα αυξηθεί την επόμενη χρονιά, μόνο εφόσον ενεργοποιηθεί η οψιόν.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο «χάλασε» κλεισμένη μεταγραφή στον Άρη λόγω του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:53 - 31.01.2023

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο «χάλασε» κλεισμένη μεταγραφή στον Άρη λόγω του παρελθόντος του στον ΠΑΟΚ!

Ο Άρης είχε συμφωνήσει σε όλα με την Πόρτο και ο Φερνάντο Αντράντε ήταν με τις βαλίτσες στο χέρι για να μετακομίσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ωστόσο όλοι υπολόγιζαν δίχως τον Κονσεϊσάο, που «έκοψε» την μεταγραφή λόγω του «ασπρόμαυρου» παρελθόντος του!

Ακόμη, μην ξεχνάμε και κάτι άλλο. Ο Ρουπ είναι στα 32 και έρχεται ουσιαστικά να καλύψει το κενό του τραυματία του Μάνου Γκαρθία. Αν δηλαδή ο Ισπανός επιστρέψει το καλοκαίρι γερός από τον σοβαρό τραυματισμό του ίσως ο Γερμανός να είναι πολυτέλεια αφού υπάρχει στην ίδια θέση και ο Νταρίντα. Από την άλλη και ο ίδιος ο Ρουπ, αυτό που ήθελε ήταν απλά να πάρει παιχνίδια μετά από τόσο καιρό και το καλοκαίρι να επανεξετάσει τις επιλογές του. Είτε να συνεχίσει στον Άρη με αναβαθμισμένο συμβόλαιο είτε, έχοντας πάρει πλέον κάποια παιχνίδια να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.