«Τεσσάρα» για τη Ντιναμό Κιέβου πριν το ματς με τον Άρη

Γιαρμολένκο

i

©DynamoKyiv

«Τεσσάρα» για τη Ντιναμό Κιέβου πριν το ματς με τον Άρη

Κώστας Τσιακλής 22:29 - 04.08.2023

Η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε εκτός έδρας με 4-2 της Όμπολον και πάει με φόρα στο παιχνίδι με τον Άρη για τον τρίτο προκριματικό του Conference League.

Η Ντιναμό Κιέβου πάει με φορά στις αναμετρήσεις με τον Άρη για τα προκριματικά του Conference League αφού πέτυχε δεύτερη διαδοχική τεσσάρα στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας. Θύμα της αυτή τη φορά ήταν η Όμπολον.

Η Ντιναμό Κιέβου είναι η επόμενη αντίπαλος του Άρη στα προκριματικά του Conference League. Οι δύο ομάδες θα τα πουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Πέμπτη (04/08) και οι Ουκρανοί δείχνουν ότι θα έρθουν με την καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αυτό γιατί επικράτησαν με 4-2 της Όμπολον και έκαναν το 2/2 στο ουκρανικό πρωτάθλημα. Η Ντιναμό Κιέβου προηγήθηκε στο 20’ της αναμέτρησης με το γκολ του Βλάντισλαβ Βανάτ. Στο 31’ ο Άντριι Γιαρμολένκο ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

Στο 44’ η Όμπολον μείωσε σε 2-1 με το γκολ του Ρουσλάν Τσερνένκο ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε για πολύ αφού στο 45+5’ η Ντιναμό Κιέβου έκανε το  1-3 με τον Μπουγιάλσκι. Οι γηπεδούχοι μείωσαν εκ νέου στο 50’ με τον Ντανίλο Καράς ωστόσο στο 73’ ο Βιτάλι Χρούσα υπέπεσε σε πέναλτι και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Γιαρμολένκο ήταν ξανά εύστοχος από την άσπρη βούλα και διαμόρφωσε το 2-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιαρμολένκο με τα δύο γκολ που πέτυχε, ξεπέρασε τα 100 στο ουκρανικό πρωτάθλημα!

Κάπως έτσι η Ντιναμό Κιέβου έκανε το 2/2 και ανέβηκε στην κορυφή του ουκρανικού πρωταθλήματος. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει εντός έδρας με 4-1 της Μινάι. Ο επόμενος αγώνας για τους Ουκρανούς είναι φυσικά αυτός με τον Άρη στον τρίτο προκριματικό του Conference League.