Άρης: Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι η επίθεση
i

@intime

Άρης: Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι η επίθεση

Αλέξης Σαββόπουλος 08:25 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 19.09.2023

Ο ελληνας τεχνικός θα δώσει έμφαση στο κομμάτι της δημιουργίας και της επιθετικής ανάπτυξης, στο οποίο υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η ανασταλτική λειτουργία του Άρη στην Τούμπα πήρε σχεδόν άριστα. Το πλάνο εφαρμόστηκε στην εντέλεια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Μπίργκερ Βερστράτε και την άμεση προσαρμογή του στις απαιτήσεις τόσο του αγώνα όσο και της ομάδας του. Ο Βέλγος ήταν ένα από τα μεγάλα κέρδη του ντέρμπι για τον Άρη, σκορπίζοντας χαμόγελα ικανοποίησης και στον Μάντζιο που βλέπει ότι ο πρώην παίκτης της Αντβέρπ, μπορεί να δώσει λύσεις σε μια θέση που… προβληματίζει τον Άρη, από το ξεκίνημα της σεζόν και να αποτελέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Νταρίντα.

Από την άλλη όμως, η επιθετική λειτουργία πρέπει να είναι το επόμενο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Έλληνας τεχνικός. Ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτό της ερχόμενης Κυριακής με τον Παναιτωλικό που ο Άρης θα κληθεί να δημιουργήσει και να σκοράρει για να κερδίσει. Ο Άρης έχασε όλες τις σταθερές του στις πλευρές της επίθεσης (Ματέο, Ιτούρμπε, Πάλμα κτλ) και αναζητά καινούργιες στα πρόσωπα των Κάρλσον, Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και όποιον άλλον επιστρατεύσει ο Μάντζιος στο ρόλο αυτό (Σαμόρα, Χριστοδουλόπουλος). 

Ο Μενέντες έκανε στην Τούμπα αρκετή βρώμικη δουλειά στην άμυνα αλλά οφείλει να γίνει πιο επιδραστικός στην επίθεση όπου μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον βηματισμό του. Ο Κάρλσον κάνει πράγματα αλλά πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός και σαφώς πιο απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Τον Σαβέριο δεν τον έχουμε δει ακόμη και ο Ρώσος που πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Τούμπα, έδειξε ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο και το κακό είναι ότι παίζει στην ίδια θέση με τον Σουηδό. Άρα πρέπει να βρει ο Μάντζιος πως θα τον αξιοποιήσει και σε κάποια άλλη θέση.

Εν ολίγοις με την προσθήκη του Βερστράτε, την επιστροφή του Ζουλ, τη σταδιακή ενσωμάτωση του Πάρντο που είναι εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και φυσικά τον Μάνου Γκαρθία που μετράει αντίστροφα, η μεσαία γραμμή του Άρη αναβαθμίζεται ποιοτικά, λύνοντας τα χέρια του Μάντζιου. Το ζήτημα είναι να βρεθούν οι λύσεις και στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, όπου μέχρι στιγμής ο συγκινητικός Μορόν χρειάζεται στηρίγματα.