Ώρα να λάμψει ο Ματέο Γκαρσία!
i

Ο Ματέο Γκαρσία / © Intime

Ώρα να λάμψει ο Ματέο Γκαρσία!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 15:40 - 25.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 25.01.2023

Το κενό που αφήνει ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο επιθετικό άκρο του Άρη, ίσως να μην είναι αναγκαίο να καλυφθεί (μόνο) με μεταγραφή.

Αποτελεί την πιο... καυτή είδηση από χθες (24/1) το πρωί. Ο λόγος για τη -σχεδόν τελειωμένη- μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι από τον Άρη στον Παναθηναϊκό, που… έσκασε με κρότο στην χειμερινή, εγχώρια, μεταγραφική περίοδο.

Ο Αργεντινός άσος αντί για το «Κλεάνθης Βικελίδης», βρέθηκε σήμερα (25/1) στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Μπορεί ο Άλαν Πάρντιου να τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όμως το deal με τους «πράσινους» μετέβαλλε τις εξελίξεις.

Ουσιαστικά το μόνο που απομένει είναι να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να ανακοινωθεί και επίσημα από το «τριφύλλι», προκειμένου να αποτελέσει παρελθόν από τους Θεσσαλονικείς και με κάθε επισημότητα.

Κάπως έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» χάνουν έναν ποδοσφαιριστή που επί 3,5 χρόνια αποτελούσε ένα βασικό μοχλό της επιθετικής του γραμμής με συνεισφορά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού. Και τώρα τι;

Κατά πάσα πιθανότητα οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα ψαχτούν στην αγορά, προκειμένου να βρουν τον αντικαταστάτη του. Ήδη από το πρωί της Τετάρτης (25/1) επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του Αϊτόρ Γκαρθία και κατά πάσα πιθανότητα θα εξεταστούν κι άλλοι.

Ωστόσο, η μεταγραφή δεν (θα έπρεπε να) αποτελεί μονόδρομο!

Είναι λογικό όταν μια ομάδα χάνει έναν βασικό πυλώνα της να «τρέχει» στην αγορά, ώστε να βρει τον παίκτη που θα τον αντικαταστήσει επάξια. Μήπως όμως, στην προκειμένη περίπτωση τουλάχιστον, ο Άρης να έριχνε μια ματιά στο δυναμικό του πριν αρχίσει το... ψαχτήρι;

Δεν είναι λίγες οι φορές, που εσωτερικές μεταγραφές έχουν κάνει μεγαλύτερο «μπαμ» απ' ότι κανονικές. Και αυτό ενδεχομένως μπορεί να γίνει και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αν ο Πάρντιου βρει τρόπο να... ξυπνήσει τον Ματέο Γκαρσία.

Ο 26χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να προσφέρει αυτά που -αποδεδειγμένα- μπορεί μέχρι στιγμής, με τους αριθμούς του να απογοητεύουν, αφού φέτος μετράει μόλις μια ασίστ σε 1.444 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις,

Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να βρει τον παλιό καλό του εαυτό, αυτός δεν είναι άλλος από τον Άγγλο τεχνικό. Τον τρόπο με τον οποίο θα το κάνει τον ξέρει μόνο ο ίδιος. Το αν θα καταφέρει να το κάνει θα το δείξει ο χρόνος.

Το σίγουρο είναι ένα: Ο... κανονικός Ματέο Γκαρσία, που στην πρώτη του θητεία στον Άρη μέτρησε 11 γκολ και 1 ασίστ σε 32 παιχνίδια, είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική βόμβα που μπορεί να «πυροδοτήσει» ο Άρης.