Άρης: Δεν είναι μόνο ο Κουέστα και ο Φαμπιάνο… αλλά και ο Μάντζιος

Ο Άκης Μάντζιος.

i

©intime

Άρης: Δεν είναι μόνο ο Κουέστα και ο Φαμπιάνο… αλλά και ο Μάντζιος

Αλέξης Σαββόπουλος 10:07 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:07 - 18.03.2024

Εκτός από τα δυο “βαριά” συμβόλαια που ολοκληρώνονται, το καλοκαίρι τελειώνει κι αυτό του έλληνα τεχνικού. Ποια είναι τα δεδομένα και τι ρόλο μπορεί να παίξει το αποτέλεσμα του τελικού

Ο Άρης έχει αρκετά συμβόλαια που τελειώνουν το καλοκαίρι. Η λογική λέει ότι θα υπάρξουν και πάλι ανακατατάξεις με παίκτες που δεν θα κληθούν καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης. Οι δυο ιδιαίτερες περιπτώσεις, στις οποίες έχει αναφερθεί το Sportal είναι ο Κουέστα με τον Φαμπιάνο. Τα συμβόλαια αμφότερων ολοκληρώνονται και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι μέλλει γενέσθαι, αφού είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις με σημαντικό βαθμο δυσκολίας.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη συμβόλαιο που ολοκληρώνεται και για το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η παραμικρή αναφορά. Δεν αφορά παίκτη αλλά τον Ακη Μάντζιο που όταν ανέλαβε την ομάδα της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο για δεύτερη φορά, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως τον Ιούνιο. Απο τότε μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι. Ο έλληνας τεχνικός, θεωρείται από πολλούς ο άνθρωπος που έβαλε μια τάξη στο αγωνιστικό χάος, συμμάζεψε την κατάσταση και προσέδωσε στην ομάδα μια αγωνιστική ταυτότητα. Το έκανε μάλιστα έχοντας να διαχειριστεί ένα ρόστερ χτυπημένο από σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών (Ζουλ, Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο, Βέλεθ) και σημαντικά κενά σε συγκεκριμένες αλλά κομβικές θεσεις όπως του φορ και του στόπερ ως τον Γενάρη που ήρθαν ενισχύσεις. Οδήγησε τον Αρη στα playoffs και φυσικά στον τελικό κυπέλλου μετά αό 14 χρόνια.

Θα περίμενε κανείς, να έχει ήδη κληθεί από τον Θόδωρο Καρυπίδη για να μιλήσουν για το ενδεχόμενο μιας πρόωρης επέκτασης της συνεργασίας τους, τρέχοντας απο τώρα και τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Προσώρας δεν έχει γίνει η παραμικρή νύξη, με συνέπεια να παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις των δυο πλευρών. Ισως να παίζει ρόλο ο τελικός του κυπέλλου, και το αποτέλεσμά του. Να περιμένουν δηλαδή οι δυο πλευρές να περάσει το μεγάλο φετινό ραντεβού του Αρη, ώστε να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Για τη μεν διοίκηση, μια πιθανή κατάκτηση, να σημαίνει αυτόματα και πρόταση για ανανέωση αν και για αρκετούς, είναι λάθος να εξαρτάται το μέλλον ενός ήδη πετυχημένου και δοκιμασμένου σε δύσκολες συνθήκες τεχνικού, από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, όσο μεγάλο κι αν είναι. Κι ότι θα έπρεπε να του έχει ήδη δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης και τα εχέγγυα για να σχεδιαστεί ο Αρης της επομενης περιόδου, δίχως τις παλλινωδίες του περασμένου καλοκαιριού.

Δεν αποκλείεται από την άλλη και ο έλληνας τεχνικός να θέλει, μετά τις 18 Μαϊου, να εξετάσει και ο ίδιος τις επιλογές του. Είναι πιθανό, τώρα που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσεις της προπονητικής του καριέρας, να θέλει να το εξαργυρώσει δοκιμάζοντας την τύχη του στο εξωτερικό, όπως αρκετοί έλληνες συνάδελφοί του. Είναι κάτι που δεν το εχει κρύψει στους ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος.

Οπως και να έχει, το θέμα της παραμονής του έλληνα τεχνικού είναι επίσης φλέγον για τον Αρη, αλλά δύσκολα φαίνεται ότι θα παρουσιάσει εξέλιξη πριν από τον τελικό κυπέλλου.