Άρης: Γέρνει… προς τα δεξιά
i

©intime

Άρης: Γέρνει… προς τα δεξιά

Αλέξης Σαββόπουλος 09:39 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 15.02.2024

Η ανισορροπία στο αριστερό άκρο της άμυνας, οι τρεις δεξιοί μπακ και το συνεπακόλουθο αγωνιστικό ζήτημα στην παραγωγή φάσεων που καλείται να διαχειριστεί ο Μάντζιος.

Ο Άρης μπορεί να έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, όμως πορεύεται με κάποια συγκεκριμένα αγωνιστικά ζητήματα, τα οποία καλείται να διαχειριστεί ο προπονητής του για το υπόλοιπο της σεζόν και, φυσικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Πρώτο και καλύτερο το ζήτημα που έχει προκύψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου αυτή τη στιγμή στην ουσία ο Μάντζιος έχει ξεμείνει από αριστερό μπακ.

Ο Ματαρίτα είναι εκτός πλάνων εδώ και μήνες, έγινε προσπάθεια να λυθεί το συμβόλαιό του ή έστω να παραχωρηθεί δανεικός, όπως συνέβη με τον Πάβισιτς, αλλά κάθε προσπάθεια συνάντησε την άρνηση και ενίοτε την αδιαλλαξία της πλευράς του παίκτη. Ο Κοσταρικανός, είναι στην ουσία ξένο σώμα, και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τον Έλληνα τεχνικό να τον επαναφέρει, αφού πλέον είναι και σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Εσχάτως, τέθηκε εκτός πλάνων και ο Φεράρι ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή για τα δυο παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό. Ο λόγος είναι η πενιχρή αγωνιστική του προσφορά και έλλειψη προσπάθειας σε συνδυασμό με κάποια ζητήματα συμπεριφοράς από μέρους του που οδήγησε τον Μάντζιο στην απόφαση να του στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Προσωρινό ή μόνιμο, το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Άρης πορεύεται στην ουσία με… τρεις δεξιούς μπακ. Οντουμπάτζο, Μοντόγια και Φατόρε, εκ των οποίων ο Μοντόγια καλείται συνεχώς να παίζει στα αριστερά με αντίθετο πόδι.

Λύση ανάγκης, που παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Ισπανού, δημιουργεί αγωνιστική ανισορροπία. Ο Μοντόγια, συμμετέχει ελάχιστα ή πολλές φορές και καθόλου στην ανάπτυξη και δημιουργία επιθέσεων από την αριστερή πτέρυγα, αδυνατεί να βγάλει συνεργασίες με τον παίκτη που παίζει μπροστά του με συνέπεια ο Άρης να αναγκάζεται να πηγαίνει… μονόπατα. Κοινώς να εκδηλώνει τον περισσότερο όγκο των επιθέσεών του από τη δεξιά πτέρυγα που είναι και η καλή του με Οντουμπάτζο και Σουλεϊμάνοφ, γεγονός που τον καθιστά προβλέψιμο στον αντίπαλο που προσαρμόζει την άμυνα του πάνω στους δυο παίκτες. Αυτό προκαλεί πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, κάτι που έγινε ορατό και στα Γιάννενα και στο ματς Κυπέλλου, που τη λύση έδωσαν οι εμπνεύσεις του Μάνου Γκαρθία. Το πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα ο Μάντζιος έχει ενδιαφέρον, αφού απομένουν 14 ματς πρωταθλήματος και λογικά και δυο κυπέλλου και είναι δύσκολο ο Άρης να βγάλει τη σεζόν δίχως κλασσικό αριστερό μπακ

Αρης: Χωρίς Φαμπιάνο, Ζουλ και Φεράρι με ΠΑΣ. Αύριο στα Γιάννενα ο Ανσαριφάρντ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:06 - 09.02.2024

Αρης: Χωρίς Φαμπιάνο, Ζουλ και Φεράρι με ΠΑΣ. Αύριο στα Γιάννενα ο Ανσαριφάρντ

Παραμένουν εκτός οι δυο παίκτες λόγω τραυματισμού ενώ ο Ιρανός απο το… αεροδρόμιο θα μεταβεί κατευθείαν στα Γιάννενα. Εκτός και ο Φεράρι, επιστροφή για Μάνου Γκαρθία και Ντουκουρέ.