Άρης: Μια βραδιά δικαίωσης για Μάνου Γκαρθία και Βέλεθ
i

©intime

Άρης: Μια βραδιά δικαίωσης για Μάνου Γκαρθία και Βέλεθ

Αλέξης Σαββόπουλος 11:41 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:41 - 14.02.2024

Δυο από τους πιο ταλαιπωρημένους από σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστές είδαν στο Αγρίνιο να δικαιώνονται οι κόποι τους, δίνοντας στον Άρη ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Παιχνίδια της μοίρας; Γραφτό; Δικαίωση; Μπορεί τίποτα από αυτά, μπορεί και τα τρία μαζί. Την νίκη του Άρη στο Αγρίνιο να την υπογράφουν δυο από τους πιο ταλαιπωρημένους παίκτες του ρόστερ. Που ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά, μέχρι να σταθούν στα πόδια τους, να ξαναπατήσουν χορτάρι και να ζήσουν στην έδρα του Παναιτωλικού μια βραδιά δικαίωσης των κόπων τους. Των αμέτρητων ωρών που πέρασαν με μοναδική συντροφιά τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές και τα όργανα γυμναστικής. Μια καθημερινή μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Άρης: Η αναγκαία διαχείριση του Μάνου Γκαρθία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:50 - 02.02.2024

Άρης: Η αναγκαία διαχείριση του Μάνου Γκαρθία

Το πλάνο της σταδιακής επανένταξης του Ισπανού που αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, κάνοντας ένα πρώτο σημαντικό βήμα και η ανάγκη προφύλαξης που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός του αγώνα στις Σέρρες.

Ο Μάνου Γκαρθία χρειάστηκε δυο χειρουργεία και έντεκα ολόκληρους μήνες μέχρι να τον δούμε εκ νέου σε επίσημο παιχνίδι. Στον χθεσινό ημιτελικό, θύμισε σε όλους πόσο έλειψε στην ομάδα του. Στο ίδιο το ποδόσφαιρο. Και πόσο διαφορετικός θα ήταν ο Άρης αν δεν τραυματιζόταν, πάνω που είχε αρχίσει να προσαρμόζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα 70΄ που αγωνίστηκε ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ξεχώριζε σαν την μύγα μέσα στο γάλα με τις επαφές του, τις εμπνεύσεις του, την τάση του να προωθεί την μπάλα στο μισό του αντιπάλου με το που την έπαιρνε στα πόδια του. Ο Μάνου Γκαρθία έχει στοιχεία που δεν τα έχει άλλος ποδοσφαιριστής του φετινού ρόστερ αλλά ένεκα του βεβαρυμμένου ιατρικού ιστορικού του χρειάζεται και ειδική διαχείριση. Την οποία και λαμβάνει από τον Μάντζιο και όλο το σταφ. Όλοι τους από χθες το βράδυ έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την εμφάνιση του 25χρονου παίκτη.

Ο Βέλεθ από την άλλη, με το που ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στον Άρη, τραυματίστηκε σοβαρά. Κόπηκε ο μυς στον τετρακέφαλο, έκανε χειρουργείο που τον κράτησε σχεδόν τέσσερις μήνες έξω και μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός και ευπαθής είναι σε μυϊκούς τραυματισμούς και δεν είναι και στην πρώτη του νιότη. Εκτός από εμπειρία και ικανότητες όμως, έχει και αυτό το ασίγαστο πάθος που χρειάζεται το soft φετινό σύνολο του Μάντζιου. Ο Βέλεθ δεν το είπε τυχαία ότι επέστρεψε στον Άρη γιατί χρωστάει κάτι. Ίσως και για να… διορθώσει τον τρόπο που έφυγε. Με το χθεσινό γκολ το πρώτο με την φανέλα του Άρη μετά από τέσσερα χρόνια άρχισε σιγά-σιγά να εξιλεώνεται… και να θυμίζει τον Βέλεθ της πρώτης του θητείας στον Άρη.