Αρης: Η εμφάνιση για βραβείο του Χουτεσιώτη
i

Χουτεσιώτης©intime

Αρης: Η εμφάνιση για βραβείο του Χουτεσιώτη

Τα εντυπωσιακά νούμερα που κατέγραψε στη στατιστική ο Έλληνας γκολκίπερ στον αγώνα της ζωής του απέναντι στην ΑΕΚ.

A night to remember που λένε και οι Αμερικανοί. Το χθεσινό παιχνίδι του Άρη με την ΑΕΚ μπορεί για την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μην είχε ευτυχή κατάληξη, για τον Λευτέρη Χουτεσιώτη όμως ήταν μια εμφάνιση καριέρας που θα τη θυμάται και που είναι ικανή να του αλλάξει το μομέντουμ. Και το μέλλον αφού πλησιάζει το τέλος της σεζόν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον Άρη.

Για τον Χουτεσιώτη τα δυο κομβικά παιχνίδια ήταν με την Ντινάμο Κιέβου στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Τον πήγαν πίσω και πολύ νωρίς έμοιαζε να προδιαγράφουν τη μοίρα του. Οι καλές εμφανίσεις του Κουέστα, τον έφεραν στη σκιά του Ισπανού. Η ξαφνική ασθένεια του βασικού τερματοφύλακα του Άρη πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ… έβαλε μετά από τρεις μήνες τον 30χρονο τερματοφύλακα στο βασικό σχήμα κι αυτός τα… γυαλιά σε όλους με μια εμφάνιση μνημείο που δεν μειώνεται από την ήττα.

Με το καλημέρα και την σπουδαία επέμβασή του στο σουτ του Ελίασον, έδειξε ότι ήταν… ζεστός και απόλυτα συγκεντρωμένος. Κι αν στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ήταν μοιρασμένα, στην επανάληψη έμοιαζε να παίζει μόνος του την ΑΕΚ. Όρθωσε ένα τοίχος σε κάθε τελική της ομάδας του Αλμέιδα προς την εστία (αναγκάζοντας τον κόουτς της ΑΕΚ να τον αποθεώσει στο φινάλε), καταγράφοντας μερικές σπουδαίες επεμβάσεις, όπως στα σουτ του Άμραμπατ και την κεφαλιά του Σιμάνσκι. Τελείωσε το παιχνίδι με δέκα συνολικά επεμβάσεις και νικήθηκε στο 84΄ από μια κακή απομάκρυνση του Ρόουζ και ένα κεραυνό από κοντά του Μαροκινού.

Το πιο βασικό από όλα όμως είναι, ότι έδειξε πως, εκτός από καλός τερματοφύλακας, πρόκειται και για ένα εξαιρετικό επαγγελματία που σέβεται τον εαυτό του, πάνω από όλα και φυσικά την ομάδα στην οποία βρίσκεται. Δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει και ως γνωστόν, όποιος δουλεύει… κάποια στιγμή ανταμείβεται. Και η λογική λέει ότι θα συνεχίσει βασικός και την Τετάρτη κόντρα στον Ολυμπιακό.