Ιδια ενδεκάδα; Αγνωστη λέξη
i

@intime

Ιδια ενδεκάδα; Αγνωστη λέξη

Αλέξης Σαββόπουλος 11:05 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 09.12.2023

Δεκατρία παιχνίδια στον πρώτο γύρο, δεκατρείς διαφορετικές ενδεκάδες παρέταξε ο Άρης λόγω της επιδημίας τραυματισμών, μερικοί εκ των οποίων, μακροχρόνιοι με συνέπεια να αγνοείται και η λέξη βασικός κορμός.

Η ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος προσφέρει μια καλή ευκαιρία για μια πρώτη… σούμα των πεπραγμένων των ομάδων και εν προκειμένω του Άρη. Ένα χαρακτηριστικό που χρήζει επισήμανσης είναι το γεγονός ότι στους 13 αγώνες του πρώτου γύρου, ο Άρης δεν παρατάχθηκε ποτέ με την ίδια ενδεκάδα. Όχι από επιλογή, δηλαδή στα πλαίσια ενός συνειδητού ροτέισον που επιβάλλουν οι συνεχόμενοι αγώνες αφού ο Άρης λόγω του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού, δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις, που επιβαρύνουν το πρόγραμμα.

Η έλλειψη ενός σταθερού κορμού, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους πολλούς και διαδοχικούς τραυματισμούς που έπληξαν τον Άρη από το ξεκίνημα της σεζόν. Αρκετοί από αυτούς μακροχρόνιοι, που στέρησαν από τον προπονητή την ευελιξία στις επιλογές και την δημιουργία, φυσικά, ενός σταθερού κορμούς ενδεκάδας.

Ο Γιάκουμπ Μπράμπετς τραυματίστηκε στο γόνατο στο φιλικό παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας στις 20/7. Έχασε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και επέστρεψε στις 27/8 στο παιχνίδι με την Λαμία. Ο Κίκε Σαβέριο πρόλαβε να αγωνιστεί ένα ημίχρονο στο δεύτερο παιχνίδι του Άρη με την Αραράτ στις 3/8 και έκτοτε δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ο Χουλιάν Κουέστα υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση στις 14/8, έχασε τη ρεβάνς με την Ντιναμό  Κιέβου και επέστρεψε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την 3η αγωνιστική. Ο Νέβεν Τζούρασεκ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη μέση και μόλις κόντρα στην ΑΕΚ έπαιξε ξανά για πρώτη φορά βασικός. Μεγάλο διάστημα απουσίας κατέγραψε και ο Ζαν Ζουλ που τραυματίστηκε στο ημίχρονο με τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και επέστρεψε ουσιαστικά στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Σχεδόν τρεις μήνες έμεινε έξω και ο Λούκας Ρουπ που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ 17/9 και μόλις προχθές επέστρεψε στις προπονήσεις μετά την αρθροσκόπηση.

Μετά τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να επιστρέψει ο Φραν Βέλεθ που υπέστη θλάση τρίτου βαθμού στον ορθό μηριαίο, στη μίνι προετοιμασία  στην Πτολεμαΐδα τον Οκτώβριο. Εκτός εδώ και δυο σχεδόν μήνες παραμένουν και οι Ματαρίτα- Πάβισιτς ενώ σημαντική ήταν και η απουσία του Οντουμπάτζο για περίπου ένα μήνα λόγω εξάρθρωσης ωμοπλάτης. Αν σε αυτούς βάλουμε και τη μόνιμη απουσία του Μάνου Γκαρθία, έχουμε μια ολόκληρη ενδεκάδα τραυματιών.

Αυτό, σε συνδυασμό και με τις τιμωρίες εσχάτως, έχουν αναγκάσει τον Μάντζιο, να έχει παρατάξει διαφορετική ενδεκάδα και στα 11 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχει καθίσει στον πάγκο, ενώ διαφορετικές ενδεκάδες είχαμε και από τον Τερζή στα δυο πρώτα ματς με ΟΦΗ και Λαμία. Κοινώς ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει καταφέρει ποτέ να έχει την ομάδα του πλήρη, ελπίζοντας ότι αυτό θα συμβεί με το νέο έτος όταν θα έχουν ενσωματωθεί και ο Μάνου Γκαρθία με τον Βέλεθ.