Με δεύτερη σερί νίκη κερδίζει το δικαίωμα να κοιτάξει προς τα πάνω
i

@intime

Με δεύτερη σερί νίκη κερδίζει το δικαίωμα να κοιτάξει προς τα πάνω

Αλέξης Σαββόπουλος 09:02 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 20.12.2023

Ένα ακόμη τρίποντο κόντρα στη Λαμία θα δώσει αξία σε αυτό που προηγήθηκε απέναντι στον ΟΦΗ, θα εδραιώσει τον Αρη στην 5η θέση και θα τον διατηρήσει σε επαφή με την τετράδα.

Ο έμπειρος Βλάντιμιρ Νταρίντα το περιέγραψε πολύ εύστοχα μετά τη νίκη που πέτυχε ο Αρης κόντρα στον ΟΦΗ λέγοντας ότι για την ομάδα του τέλειωσε απλά το πρώτο ημίχρονο και ότι υπάρχει και ένα δεύτερο με τη Λαμία στα… πολύ κοντά με τον ίδιο ακριβώς στόχο για τον Αρη. Μια δεύτερη σερί νίκη που θα τον εδραιώσει για τα καλά στην 5η θέση. Εγώ θα πρόσθετα στα λεγόμενα του συμπαθούς τσέχου ότι και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός που έπεται μόλις μπει το νέο έτος, συγκαταλέγεται στην ίδια κατηγορία αγώνων. Στα must win. Κάθε νίκη στα επόμενα δυο παιχνίδια θα δώσει αξία σε αυτή που πέτυχε ήδη ο Αρης κόντρα στον ΟΦΗ.

Εχω την εντύπωση ότι με ένα εξάποντο σε αυτά τα δυο παιχνίδια ο Αρης θα ξεμπερδέψει μια και καλή με την 5η θέση, για την οποία έχει ούτως ή άλλως πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα. Θα χτίσει μια τέτοια διαφορά που οι ομάδες απο κάτω θα πρέπει να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού για να τον φτάσουν, κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον το βλέμμα του θα στραφεί προς τις επάνω θέσεις. Στην τετράδα που οδηγεί και στην Ευρώπη. Μέχρι πρότινος κάθε σκέψη για κάτι παραπάνω απο την 5η θέση ήταν απαγορευτική για τον Αρη. Εσχάτως όμως μοιάζουν τα πράγματα να έχουν αλλάξει. Το γκρουπ, υπό τις οδηγίες του Ακη Μάντζιου προοδεύει, από εβδομάδα σε εβδομάδα. Βελτίωσε τα τρεξίματά του και αυτό πιστοποιείται και από τις μετρήσεις, έχει θωρακίσει την μεσοαμυντική του λειτουργία, το παιχνίδι στο τρανζίσιον. Με την επιστροφή κάποιων τραυματιών, σε συνδυασμό με το φορμάρισμα κάποιων άλλων (Πάρντο π.χ), ο Αρης μοιάζει πιο ισορροπημένος στο γήπεδο, νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Εχει βέβαια τα ζητήματά του και τις ελλείψεις σε κάποιες θέσεις της ενδεκάδας, αλλά δύσκολα θα εκτεθεί. Αποκτά μια συγκεκριμένη ταυτότητα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δυνατότητες του ρόστερ, δίχως περιττά ρίσκα και τρέλες.

Το στοίχημα για την ομάδα του Μάντζιου είναι να διατηρείται σε μια διαχειρίσιμη απόσταση απο την τετράδα. Το αν θα καταφέρει να πλησιάσει κι άλλο θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των κινήσεων που θα γίνουν σε 2-3 θέσεις τον Γενάρη και φυσικά στα αποτελέσματα στα ντέρμπι που έρχονται. Αφού πρώτα φυσικά βγει αλώβητος απόψε το βράδυ κόντρα στη Λαμία και κάνει ποδαρικό με το δεξί στην Τρίπολη….