Άρης: Νίκη και σκορ πρόκρισης από σήμερα

Μάνου Γκαρθία

i

© Intime

Άρης: Νίκη και σκορ πρόκρισης από σήμερα

Ο διπλός στόχος των κιτρινόμαυρων στον πρώτο προημιτελικό με τη Νίκη Βόλου. Ποιες στοχευμένες αλλαγές ετοιμάζει ο Άκης Μάντζιος και η ευκαιρία του Μάνου Γκαρθία.

Δυο είναι οι βασικές επιδιώξεις του Αρη στον σημερινό πρώτο αγώνα Κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου για την φάση των “8”. Η πρώτη και αδιαπραγμάτευτη, να εξασφαλίσει την πρόκριση για την επόμενη φάση (αυτό αφορά και τους δυο αγώνες) και η δεύτερη να εξασφαλίσει αν είναι εφικτό ένα σκορ που θα τον καθιστά φαβορί από το πρώτο ματς και ταυτόχρονα θα προσφέρει την δυνατότητα στον Άκη Μάντζιο, να κάνει ροτέϊσον στον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης, ενδιάμεσα των εκτός έδρας αγώνων πρωταθλήματος με Κηφισιά και Πανσερραϊκό.

Ο διπλός αυτός στόχος αναγκάζει τον προπονητή του Άρη να μην κάνει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Για την ακρίβεια μόνο όσες είναι απαραίτητες. Για παράδειγμα ο Μπράμπετς που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, θα πάρει τη θέση του Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας, προκειμένου ο Γάλλος να πάρει ανάσες και να αγωνιστεί αυτός το Σάββατο στην Κηφισιά, που ο Τσέχος είναι δηλωμένος να εκτίσει την τιμωρία του. Μια δεύτερη αλλαγή θα είναι η επιστροφή στο βασικό σχήμα του Κίκε Σαβέριο που θα πάρει τη θέση του Παναγίδη στη μία πλευρά της επίθεσης (την άλλη θα καλύψει ο Σουλεϊμάνοφ).

Το τρίτο νέο πρόσωπο θα είναι εκτός απροόπτου ο Σεικ Ντουκουρέ που θα αγωνιστεί δίπλα στον Νταρίντα με τον Βερστράτε να μένει στον πάγκο. Οι τρεις αυτές διαφοροποιήσεις είναι λίγο πολύ αναμενόμενες και έχουν ως στόχο και το αναγκαίο φρεσκάρισμα της ενδεκάδας. Ενα ερωτηματικό υπάρχει μόνο και αφορά τον παίκτη που θα παίξει πίσω απο τον Μορόν. Η αδυναμία του Πάρντο να ανταποκριθεί στον ρόλο και η ανετοιμότητα του Ρουπ, οδηγεί τον Μάντζιο στην απόφαση να στραφεί στον Μάνου Γκαρθία που είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Ισπανός έδειξε κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή ότι είναι καλά… δίνοντας το πάτημα στον προπονητή του να σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα.