Αρης: Ο Γολγοθάς των 44 ημερών… έβγαλε θετικό πρόσημο
i

@intime

Αρης: Ο Γολγοθάς των 44 ημερών… έβγαλε θετικό πρόσημο

Αλέξης Σαββόπουλος 11:00 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 20.02.2024

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου ολοκλήρωσε ένα βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα με 13 παιχνίδια, τα εννιά εκτός έδρας που απαιτούσε ειδική διαχείριση απο την τεχνική ηγεσία και το αποτέλεσμα κρίνεται ικανοποιητικό.

Ένα μεγάλο… ουφ ανακούφισης συνόδεψε το φινάλε της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο αφού μαζί με αυτό ο Αρης έκλεισε ένα κύκλο με 13 παιχνίδια σε 44 μέρες εκ των οποίων τα εννιά εκτός έδρας. Ενα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα με συνεχή παιχνίδια ανά 3-4 μέρες, διαδοχικά ταξίδια και μετακινήσεις και φυσικά κόπωση σωματική και πνευματική.

Για μια ομάδα με τα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε αλλά και συνεχίζεται η σεζόν, το πρόσημο το λες και θετικό. Στα 13 αυτά παιχνίδια ο απολογισμός για την ομάδα του Ακη Μάντζιου ήταν επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις δυο ήττες και θα ήταν καλύτερη αν δεν ισοφαριζόταν στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Αρης με τα πεπραγμένα του στο βεβαρυμένο αυτό πρόγραμμα, κατάφερε να βρίσκεται μια ανάσα απο τη συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου, κλείδωσε την παρουσία του στην εξάδα των πλει οφ και εφόσον κερδίσει τον Βόλο την ερχόμενη Κυριακή, πολύ δύσκολα θα χάσει την 5η θέση στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Εχει συγκεντρώσει 38 βαθμούς και φλερτάρει με τους 41 την επόμενη αγωνιστική, ξεπερνώντας τους 40 με τους οποίους ολοκλήρωσε την περσινή κανονική περίοδο.

Ο Άρης... στρώνει το έδαφος για να κρατήσει τον Ρόνι Χάρελ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:37 - 19.02.2024

Ο Άρης... στρώνει το έδαφος για να κρατήσει τον Ρόνι Χάρελ

Ο Ρόνι Χάρελ αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές της πορείας του Άρη τη φετινή σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τους «κίτρινους» να έχουν κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις για να «φτιάξουν» το έδαφος για ενδεχόμενη ανανέωση συνεργασίας.

Ο Ακης Μάντζιος για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στον αγωνιστικό αυτό Γολγοθά, αναγκάστηκε να κάνει μια απόλυτα συνειδητή διαχείριση του υλικού του με κύριο γνώμονα το ροτέισον από παιχνίδι σε παιχνίδι (ελεγχόμενο ή εκτεταμένο), προκειμένου να αντιμετωπίσει την κόπωση των παικτών του. Ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστεί τραυματισμούς βασικών παικτών (Ζουλ, Φαμπιάνο,Τζούρασεκ), τιμωρίες, κενά σε συγκεκριμένες θέσεις του ρόστερ (φορ, αριστερό μπακ) και παράλληλα να εντάξει ομαλά στην ομάδα τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου (Ρόουζ, Φετφατζίδη, Μπένετ, Ανσαριφάρντ) και τους τρεις παίκτες που προέρχονταν από μακροχρόνια απουσία (Μάνου Γκαρθία, Σαβέριο και Βέλεθ) και χρειάζονται ειδική μεταχείριση.

Αν κάποιοι μείνουν στη μέτρια εικόνα που έδειξε ο Αρης σε αρκετά παιχνίδια, κινδυνεύουν να δουν το δέντρο αλλά να χάσουν το δάσος. Ο φετινός Αρης, έτσι όπως είναι δομημένος, μόνο με ρεαλισμό και επίγνωση των δυνατοτήτων του, πέτυχε να βρίσκεται εντός του βασικού του στόχου (κύπελλο) και με μια συμπαθητική παρουσία στο πρωτάθλημα που θα μπορούσε ασφαλώς να είναι και καλύτερη.

Αυτό που προέχει, μετά το πέρας του πιο δύσκολου προγράμματος που θα έχει μέσα στη σεζόν, είναι να πάρει ανάσες αυτή την εβδομάδα, να ανασυγκροτηθεί και αφού εξασφαλίσει την παρουσία του στον μεγάλο τελικό, να αρχίσει, με λιγότερη πίεση πλέον, να βελτιώνει κομμάτια στο παιχνίδι του που χρήζουν βελτίωσης.