Άρης: Ο Νταρίντα το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο
i

Νταρίντα©intime

Άρης: Ο Νταρίντα το κάνει να φαίνεται πολύ εύκολο

Αλέξης Σαββόπουλος 11:04 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 27.04.2024

Ο Τσέχος έκανε ένα ακόμη σχεδόν τέλειο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, αποτελώντας την επιτομή του παίκτη που συνδέει άρρηκτα την άμυνα με την επίθεση.

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα προσέθεσε ακόμη μια ωδή στην τελειότητα κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τσέχος άγγιξε σχεδόν το τέλειο και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία. Στον Άρη γνωρίζουν ότι διαθέτουν ένα ανεκτίμητο ποδοσφαιρικό διαμάντι και ο ίδιος φροντίζει κάθε φορά να τους (μας) το υπενθυμίζει. Απέναντι στον Ολυμπιακό, δεν προκαλούν αίσθηση τα ατελείωτα τρεξίματα που ακόμη μια φορά είχε. Αυτό το έχουμε συνηθίσει. Όταν το έκανε- και μάλιστα με επιτυχία- στην Bundesliga, το ελληνικό πρωτάθλημα θα μοιάζει στον 33χρονο μέσο, παιχνιδάκι.

Αλώστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία για τους προπονητές, τα συνολικά χιλιόμετρα που έτρεξε ο αθλητής, το λεγόμενο total distance (σε αυτό ο Νταρίντα σπάνια πέφτει κάτω από τα 12 χιλιόμετρα) αλλά τα ποιοτικά τρεξίματα, αφού αυτά διαφέρουν ανάλογα με τη θέση. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει είναι τα τρεξίματα υψηλής έντασης (high speed). Τομέα στον οποίο ο Νταρίντα είναι επίσης εξαιρετικός. Για την κομβική του θέση στο γήπεδο, τρέχει πολύ. Καταγράφει νούμερα εξωτερικού που διαφέρουν πολύ από τον μέσο όρο.

Το μεγάλο του προτέρημα όμως, που τον κάνει απαραίτητο στον Άρη, είναι η ικανότητά του να συνδυάζει περίφημα και τα δυο κομμάτια του παιχνιδιού. Να έχει την ίδια συνεισφορά, τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Ο Νταρίντα μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά, να πιέσει εξαιρετικά, να κλέψει μπάλες και ταυτόχρονα να έχει την ηρεμία να παίξει έξυπνα στην επίθεση, να πασάρει μπροστά και να τρέξει να… πατήσει περιοχή ώστε να απειλήσει κιόλας. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μεγάλη ευκαιρία του Μορόν στις καθυστερήσεις. Μετά από 90 και πλέον λεπτά υψηλής έντασης, ο Τσέχος ήταν από τους πρώτους που έτρεξαν στην περιοχή του Ολυμπιακού για να δώσουν μια επιλογή πάσας στον Ισπανό, άσχετα αν ο τελευταίος δεν το έκανε.

Είναι ο παίκτης που συνδέει άριστα την άμυνα με την επίθεση κι αυτό τον καθιστά βαρόμετρο στην ενδεκάδα του Άρη. Το ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι μπορεί με τον Ολυμπιακό να έκανε για 95΄ σχεδόν το τέλειο παιχνίδι, αλλά δεν έχει πρόβλημα, να το επαναλάβει και την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό…