Αρης: Ο πεναλτάκιας Βερστράτε
i

©intime

Αρης: Ο πεναλτάκιας Βερστράτε

Η… ιστορία πριν από το τελευταίο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βέλγου που έστειλε τον Άρη στους «8» και τι έλεγε στα αποδυτήρια.

Ο Μπίργκερ Βερστράτε ήταν αμφίβολος πριν από τον επαναληπτικό με την ΑΕΚ λόγω του προβλήματος στο γόνατος. Έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε στην παράταση, με μια ουσιαστικά προπόνηση και έμελλε μαζί με τον Κουέστα να είναι οι δυο παίκτες που υπέγραψαν την πρόκριση. Ο Ισπανός με τις αποκρούσεις του και ο Βέλγος με την εύστοχη εκτέλεση στο τελευταίο πέναλτι.

Κάτι που μόνο τυχαίο δεν είναι αφού ο Βερστράτε στο βιογραφικό του, έχει ως ένα από τα ατού του, την έφεση στις εκτελέσεις πέναλτι. Το δεύτερο είναι οι απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Εκτέλεσε τρία και ήταν όλα εύστοχα στην τελευταία προπόνηση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στις δηλώσεις του, αλλά αυτό που δεν είπε είναι ότι είναι… άχαστος γενικά στην καριέρα του από την άσπρη βούλα. Όσες φορές κλήθηκε στις προηγούμενες ομάδες του να εκτελέσει πέναλτι είχε 100% ευστοχία. Πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Γάνδης, με την οποία ανέλαβε τέσσερις φορές να εκτελέσει πέναλτι και ευστόχησε και στα τέσσερα. Τα δυο μάλιστα στο ίδιο παιχνίδι με αντίπαλο τη Σερκλ Μπριζ. 

Γενικά ο 29χρονος Βέλγος, δεν είχε καθόλου άγχος. Αισθανόταν σίγουρος ότι θα το βάλει και αυτό έλεγε στα αποδυτήρια, όπου μαζί με τον Κουέστα ήταν στο επίκεντρο των πανηγυρισμών. Παραδέχτηκε ασφαλώς ότι το χθεσινό ήταν με διαφορά το πιο σημαντικό… χτύπημα που έχει πάρει στην καριέρα του. Μέχρι το επόμενο πιο σημαντικό όπως έλεγε χαριτολογώντας…