Άρης: Στο Περιστέρι μπαίνει μια άνω τελεία
i

©intime

Άρης: Στο Περιστέρι μπαίνει μια άνω τελεία

Με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο ο Άρης ολοκληρώνει ένα μαραθώνιο 45 ημερών με 14 παιχνίδια και συνεχή ταξίδια. Η ανάγκη διαχείρισης συγκεκριμένων παικτών θα καθορίσει το πλάνο του Μάντζιου.

Στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο κλείνει για τον Άρη ένας κύκλος 45 περίπου ημερών με 14 παιχνίδια, συνεχόμενα πήγαινε-έλα, αφού τα περισσότερα εξ αυτών ήταν μακριά από τη Θεσσαλονίκη και φυσικά κούραση, σωματική και πνευματική. Τον Γολγοθά αυτόν, κλήθηκε να τον διαχειριστεί ένα ρόστερ με αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις και συνεχείς τραυματισμούς που ανάγκασαν τον Άκη Μάντζιο να… καταπιεί σπαθιά ώστε να βρει λύσεις. Ο βασικός του αμυντικός μέσος (Ζουλ) παραμένει εκτός για όλο αυτό το διάστημα, ο βασικός του αμυντικός (Φαμπιάνο) τραυματίστηκε κι αυτός, στην πορεία έχασε και τον Τζούρασεκ και έμεινε χωρίς αριστερό μπακ, ενώ μέχρι το πρώτο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου και την έλευση του Ανσαριφάρντ, έπρεπε να πορευτεί με μοναδικό φορ τον Μορόν.

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται… Τολιόπουλους, όχι Ουόκαπ!

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται… Τολιόπουλους, όχι Ουόκαπ!

Ο Κώστας Σωτηρίου γράφει για τα κατορθώματα του 28χρονου MVP Βασίλη Τολιόπουλου και στέκεται στην κρίσιμη απόφαση, που γύρισε τον διακόπτη της καριέρας του για να έλθουν οι τελευταίες εκκωφαντικές εμφανίσεις.

Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο υπάρχει μια εβδομάδα (για την ακρίβεια οκτώ μέρες) ως τον αγώνα με τον Βόλο που προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασυγκρότηση. Πριν την επόμενη τετράδα αγώνων. Επομένως αύριο, ο προπονητής του Άρη θα προχωρήσει σε ελεγχόμενο ροτέισον. Θα κάνει αλλαγές που υπαγορεύονται μόνο από την ανάγκη διαχείρισης κάποιων παικτών αφού χρειάζεται και τους βαθμούς για να ασφαλίσει την 5η θέση. Για παράδειγμα των Μάνου Γκαρθία και Βέλεθ. Αμφότεροι προέρχονται από μακρά αποχή και δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και αντοχές. Δεν αποκλείεται να μείνουν στον πάγκο. 

Αλλαγή ίσως υπάρξει και στους εξτρέμ αφού Σαβέριο και Σουλεϊμάνοφ χρειάζονται ανάσες. Ο πρώτος, πήρε συνεχόμενα παιχνίδια μετά από τετράμηνη απουσία και μοιάζει να έχει ξεμείνει από καύσιμα, το ίδιο και ο Ρώσος που παίζει ανελλιπώς. Μια αλλαγή αναγκαστικά θα υπάρχει στο δεξί άκρο αφού ο Οντουμπάτζο είναι τιμωρημένος και τη θέση του θα πάρει ο Φατόρε.