Άρης: Τα τρία limit down του πρώτου γύρου και η πόρτα της εξόδου
i

©intime

Άρης: Τα τρία limit down του πρώτου γύρου και η πόρτα της εξόδου

Αλέξης Σαββόπουλος 17:04 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 10.12.2023

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που κατέγραψαν τις πιο χαμηλές πτήσεις και είναι πολύ πιθανό, εν όψει Ιανουαρίου, ο Άρης να τους δείξει την πόρτα της εξόδου.

Ο Γενάρης πλησιάζει και οι ομάδες, ανάλογα με τις ανάγκες που ανέδειξε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος, θα κάνουν τις κινήσεις τους. Άλλες, λιγότερες, άλλες περισσότερες. Για την προσπάθεια ενίσχυσης του Άρη, που θεωρείται δεδομένη, το Sportal έχει αναφερθεί. 

Οι κιτρινόμαυροι θα κινηθούν για την απόκτηση τουλάχιστον τριών παικτών (φορ, αριστερός εξτρέμ και αριστερό μπακ) σίγουρα, χωρίς να αποκλείεται και κάτι ακόμη.

Ταυτόχρονα όμως θα γίνει προσπάθεια ελάφρυνσης του ρόστερ και κατ' επέκταση και του μπάτζετ, αφού μερικές από τις αρκετές προσθήκες που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα και είναι πιθανό το club να κάνει προσπάθεια να τους αποδεσμεύσει. Η πενιχρή τους συνεισφορά, τεκμαίρεται και από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Ο παίκτης που συνιστά την αρνητική έκπληξη του πρώτου γύρου είναι με διαφορά ο Κάρλσον που πριν μερικά χρόνια είχε ψηφιστεί καλύτερος παίκτης στο τσέχικο πρωτάθλημα με τη Σπάρτα Πράγας. 

Μετά από ένα ολόκληρο γύρο δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρει δίχτυα και συνεπακόλουθα έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα. Είναι ενδεικτικό ότι έχει αγωνιστεί βασικός σε ένα από τα εννιά τελευταία ματς. Δείχνει μια αδυναμία προσαρμογής και με δεδομένο το… βαρύ συμβόλαιο, όλα είναι ανοικτά για το μέλλον του. 

Μπορεί να ήταν η πρώτη μεταγραφή του Ρόμπερτ Παλίκουτσα, αλλά σε επίπεδο προσφοράς και χρόνιου συμμετοχής, σίγουρα δεν δικαιολόγησε, την βιασύνη να αποκτηθεί πρώτος- πρώτος. Ο Πάβισιτς μόλις δύο συμμετοχές και 23 αγωνιστικά λεπτά. 

Συγκεκριμένα έχει να αγωνιστεί από τις 3 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ενώ ήταν στον πάγκο κόντρα στην Κηφισιά. Ελάχιστα έπαιξε και στην Ευρώπη όπου μάλιστα αποβλήθηκε στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ντιναμό Κιέβου. Είναι προφανές ότι βρίσκεται εκτός πλάνων και το πιο πιθανό είναι να αναζητηθεί η φόρμουλα να λύσει το συμβόλαιό του.

Ο τρίτος ποδοσφαιριστής που ήρθε, θεωρητικά για να είναι ο βασικός αριστερός μπακ, ο Ρόναλντ Ματαρίτα, κατέληξε να είναι αρχικά τιμωρημένος και μετά συνήθως τραυματίας και εκτός αποστολής. Ο Κοσταρικανός αγωνίστηκε και στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς αλλά μετά, κάτι η τιμωρία που κουβαλούσε στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, κάτι η μέτρια εικόνα του, τα παραπανίσια κιλά και οι τραυματισμοί, τον έχουν θέσει στο περιθώριο. 

Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

00:27 - 09.12.2023

Τι θα ισχύσει με την αστυνομία για τους αγώνες της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ εφόσον η κυβέρνηση «παγώσει» τα εθνικά πρωταθλήματα

Οι αστυνομικοί, μέσω ανακοίνωσης της ΠΟΑΣΥ, ζήτησαν αποχή από τα γήπεδα, κάτι που δημιουργεί το ερώτημα του τι θα συμβεί στα παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (9/12) θα κρίνει πολλά, όσον αφορά τις εκτός συνόρων αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων.

Σε ολόκληρο πρώτο γύρο έχει αγωνιστεί μόλις σε ένα παιχνίδι (αυτό με τον Ολυμπιακό) και ήδη ο εκπρόσωπός του έχει ενημερωθεί ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα και θα συνιστά έκπληξη η παραμονή του.