Άρης: Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι ο Σαμόρα
i

©intime

Άρης: Το επόμενο στοίχημα του Μάντζιου είναι ο Σαμόρα

Ο νεαρός διαθέτει ένα ελκυστικό πακέτο, θυμίζει σε αρκετά τον Πάλμα ως πρότζεκτ, ο Έλληνας τεχνικός πιστεύεις το ταλέντο του, όμως χρειάζεται ακόμη δουλειά σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού του.

Ο Άκης Μάντζιος από την μέρα που ανέλαβε, κλήθηκε να διαχειριστεί ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών με αρκετές ιδιαιτερότητες. Πολλοί νέοι παίκτες, που ο καθένας… κουβαλάει και μια προσωπική ιστορία. Μια ξεχωριστή περίπτωση, είναι από μόνος του ο Άλβαρο Σαμόρα. Ο νεαρός Κοσταρικανός δεν ήταν μια ανάγκη αφού είχαν ήδη αποκτηθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ήταν περισσότερο μια κίνηση προοπτικής. Ένα ελπιδοφόρο πρότζεκτ, πάνω στα χνάρια του Λούις Πάλμα που πλέον έχει πάει στην επόμενη πίστα με τη φανέλα της Σέλτικ.

Έχοντας δηλαδή το προηγούμενο του Ονδουριανού, ο Άρης είδε στην περίπτωση του 21χρονου, ένα παίκτη με αρκετές ομοιότητες και μπόλικη προοπτική, ισχυρής μεταπωλητικής αξίας. Νεαρός, ταλαντούχος, διεθνής σε καλύτερη Εθνική (Κόστα Ρίκα) από αυτή του Πάλμα και πολυθεσίτης αφού μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως winger, όσο και ως second striker, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εσωτερικός μέσος. Η τεχνική του κατάρτιση είναι σε υψηλότερο επίπεδο από του Πάλμα, δεν φοβάται, όπως και ο Πάλμα, να πάρει πρωτοβουλίες και να εκτελέσει, έχει πετύχει δυο γκολ και είναι μετά τον Μορόν ο πιο αξιόπιστος μεσοεπιθετικός του Άρη (μαζί με τον Σουλεϊμάνοφ).

Όπως κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής από την κεντρική Αμερική, που βγαίνει για πρώτη φορά από την πατρίδα του, έχει ένα ζήτημα προσαρμογής στα τακτικά καλούπια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ενώ, όπως και ο Πάλμα, έχει την ίδια δυσκολία να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του, με συνέπεια να μην είναι όσο ομαδικός χρειάζεται. Στο κομμάτι της τακτικής χρειάζεται ακόμη καθοδήγηση, μεγαλύτερη συνέπεια στην ανασταλτική δουλειά που οφείλει να διεκπεραιώνει και φυσικά στην αξία της ομαδικής δουλειάς.

Κοινώς πρόκειται για ένα στοίχημα με μεσομακροπρόθεσμη απόδοση, στο οποίο το club θα χρειαστεί να δείξει την απαραίτητη υπομονή. Ο Μάντζιος, πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού, του έχει δώσει χρόνο και τον έχει στο ροτέισον, δίνοντάς του δυο φορές φανέλα βασικού, όμως, ταυτόχρονα αναγνωρίζει και τη δουλειά που χρειάζεται στους τομείς που περιγράψαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που, αν και κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο του, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το δικαίωμα ακόμη, να θεωρείται βασικός στα πλάνα του προπονητή. Η εξέλιξη του πρότζεκτ Σαμόρα, έχει να κάνει φυσικά και με την προσπάθεια του ίδιου.

Η όρεξη και το κίνητρο δεν του λείπουν, αφού πρόσφατα πήρε προαγωγή στην Εθνική Ανδρών της Κόστα Ρίκα. Οφείλει όμως να προσαρμοστεί σε αυτά που θέλει ο Μάντζιος από αυτόν για να μην χάσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται και το club, ένα παίκτη που δείχνει να έχει μια προοπτική εξέλιξης.