Άρης: Το μάθημα στον Σαμόρα από τον Μάντζιο… απέδωσε
i

Σαμόρα©intime

Άρης: Το μάθημα στον Σαμόρα από τον Μάντζιο… απέδωσε

Αλέξης Σαββόπουλος 10:10 - 30.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 17.05.2024

Πως ο αποκλεισμός του Κοσταρικανού από την αποστολή σε δυο παιχνίδια λειτούργησε ως καμπανάκι αφύπνισης και οδήγησε στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.

Ο Άλβαρο Σαμόρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Άρη στη Λεωφόρο και το επιμέρους κέρδος που είχε γ ομάδα της Θεσσαλονίκης από το παιχνίδι αυτό. Ο διεθνής Κοσταρικανός έκανε ίσως την πιο… γεμάτη εμφάνιση του με τη φανέλα του Άρη από την μέρα που ήρθε.

Πέτυχε το γκολ, είχε το δοκάρι, συμμετείχε στην άλλη μεγάλη ευκαιρία του Άρη από το λάθος του Ντραγκόφσκι και εξυπηρέτησε στο έπακρο τον σκοπό της χρησιμοποίησης του από τον Μάντζιο. Να πιέζει τον Ούγκο Βιτορ, εμποδίζοντας το χτίσιμο των επιθέσεων του Παναθηναϊκού.

Με την εμφάνιση του επιβεβαίωσε και κάτι ακόμη. Ότι είναι πιο χρήσιμος για την ομάδα του παίζοντας στον κεντρικό άξονα και όχι στις πλευρές, όπου επί το πλείστον τον έχουμε δει φέτος. Δεν είναι τυχαίο ότι και τη δεύτερη καλύτερη του εμφάνιση, κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, την έκανε παίζοντας πάλι εκεί.

Ήταν επίσης μια δικαίωση και για την απόφαση που πήρε ο Μάντζιος με την επιστροφή του παίκτη από την Εθνική και την πρόκριση στο Κόπα Αμέρικα να τον αφήσει εκτός αποστολής σε δυο παιχνίδια βλέποντας μια διαφορετική συμπεριφορά. Το… σκωτσέζικο ντους έκανε καλό όπως φάνηκε στον νεαρό που και με τον Ολυμπιακό ήταν καλός, φτάνοντας κόντρα στον Παναθηναϊκό σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Το θέμα με τον ταλαντούχο επιθετικό που έχει πολλά κοινά σημεία με τον Πάλμα είναι η διάρκεια στην απόδοση και η τακτική προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα που θα τον κάνουν πολύτιμο για τον Άρη…