Άρης: Ύστατη αλλά δύσκολη προσπάθεια στους ελεύθερους
i

©intime

Άρης: Ύστατη αλλά δύσκολη προσπάθεια στους ελεύθερους

Αλέξης Σαββόπουλος 11:30 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 02.02.2024

Ο Άρης θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στην αγορά των ελεύθερων προκειμένου να βρει αριστερό μπακ και χαφ, αλλά με σαφώς λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Άρης κατάφερε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να καλύψει τη μεγαλύτερή του ανάγκη με την απόκτηση του Καρίμ Ανασαριφάρντ που θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ιράν στο Asian Cup, αλλά δεν είχε την ίδια επιτυχία στην κάλυψη των άλλων δυο κενών που είχαν εντοπιστεί, δηλαδή στη θέση του αριστερού μπακ και ενός χαφ. 

Η ανάγκη για ένα ακόμη χαφ γεννήθηκε από τους συνεχείς τραυματισμούς των Ζουλ και Ρουπ, τις χαμηλές πτήσεις των Πάρντο και Βερστράτε και φυσικά από την ανάγκη διαχείρισης του Μάνου Γκαρθία μετά από ένα χρόνο απουσίας. Για τον αριστερό μπακ, ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον δυο μήνες ότι από τη στιγμή που είχε μπει στη ναφθαλίνη ο Ματαρίτα και ο Φεράρι έχει… θέματα στο αμυντικό κομμάτι, έπρεπε να γίνει ακόμη μια προσθήκη. Για πολλούς και διάφορους λόγους, οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να καλύψουν τα κενά μέσα στον Γενάρη.

Έχουν μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία στο δεκαήμερο των ελεύθερων, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες για να μην πούμε απειροελάχιστες. Το θετικό στην αναζήτηση είναι ότι από χθες άνοιξε και μια θέση ξένου με την αποχώρηση του Μενέντες και ενδέχεται να ανοίξει και δεύτερη αν φύγει και ο Ματαρίτα, επομένως ο Άρης μπορεί να στοχεύσει και σε παίκτες που δεν διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να βρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης που να αξίζει να ασχοληθεί και αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να είναι καλύτεροι από τους ήδη υπάρχοντες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αναζήτηση επικεντρώνεται σε παίκτες που έμειναν ελεύθεροι τις τελευταίες μέρες της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου (ακόμη και χθες τελευταία μέρα δηλαδή). Που σημαίνει ότι ήταν ενεργοί μέχρι πρόσφατα στις ομάδες τους και όχι ποδοσφαιριστές που είναι καιρό χωρίς ομάδα και θα χρειαστούν χρόνο που ασφαλώς δεν διαθέτει ο Άρης που ψάχνει έτοιμες λύσεις. Το βέβαιο είναι ότι τα περιθώρια θα εξαντληθούν. Με λιγότερη όμως αισιοδοξία για το αποτέλεσμα αφού χάθηκε ο Γενάρης…