Νίκη με ελληνικό ενδιαφέρον για την Κροατία, 1-0 την Αρμενία
i

© Photo by Hrach Khachatryan/Pixsell/MB Media/Getty Images

Νίκη με ελληνικό ενδιαφέρον για την Κροατία, 1-0 την Αρμενία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:57 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 11.09.2023

Η Κροατία επικράτησε της Αρμενίας στο Γερεβάν, σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε ελληνικό ενδιαφέρον ενόψει playoffs των Nations League.

Με σχετική άνεση πέρασε η Κροατία από το Γερεβάν, επικρατώντας της Αρμενίας στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των προκριματικών. Το παιχνίδι μπορεί να ολοκληρώθηκε με σκορ μόλις 1-0, εντούτοις οι φιλοξενούμενοι αφενός έχασαν ουκ ολίγες ευκαιρίες και αφετέρου δεν άφησαν στον αντίπαλο τους να απειλήσει. 

Δείγμα της υπεροχής των Κροατών ήταν το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι παίκτες του Ντάλιτς είχαν xGoal 1,78 και κατοχή μπάλας 66%. Μία από της ευκαιρίες τους μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Κράμαριτς να παίρνει ριμπάουντ (14') και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της, ωστόσο με τη συνδρομή του VAR ο Τουρπέν είπε «παίζετε».

Η φιλοξενούμενη μπήκε εξίσου δυναμικά και στο δεύτερο μέρος, με τον Κράμαριτς να ψάχνει και δεύτερο τέρμα. Ο ίδιος είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες ώστε να κάνει το 0-2, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Όσο πέρναγε η ώρα, η Κροατία έριχνε τις «στροφές» της και τελικά πήρε τη νίκη με το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Απίθανη γκάφα της ΕΠΟ: Απέκλεισε τέσσερις διεθνείς με το Γιβραλτάρ, λόγω τιμωρίας, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:54 - 11.09.2023

Απίθανη γκάφα της ΕΠΟ: Απέκλεισε τέσσερις διεθνείς με το Γιβραλτάρ, λόγω τιμωρίας, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Σιώπης, Μάνταλος δεν θα παίξουν με το Γιβραλτάρ, επειδή ήταν τιμωρημένοι, αλλά δεν είχαν συμπληρώσει κάρτες!

Ένα αποτέλεσμα που φέρνει το Λουξεμβούργο πιο κοντά στον δρόμο της Ελλάδας, όσον αφορά τα ημιτελικά των playoffs του UEFA Nations League. Ειδικότερα, η ήττα της Αρμενίας έδωσε στην Τουρκία τη δυνατότητα να διατηρήσει τη διαφορά των τριών πόντων στη δεύτερη θέση. Εφόσον, λοιπόν, η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας περάσει μέσω των προκριματικών, τότε αντίπαλος της «γαλανόλευκης« στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι το Λουξεμβούργο. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ Δ' ΟΜΙΛΟ:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Δ' ΟΜΙΛΟ: