Ο Δημήτρης Πέλκας στο Sportal: «Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο Euro της Γερμανίας»

Δημήτρης Πέλκας

i

© Intime

Ο Δημήτρης Πέλκας στο Sportal: «Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθούμε στο Euro της Γερμανίας»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:48 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 11.09.2023

Μετά τη νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ (5-0), ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στο Sportal για την αντίδραση που έδειξε το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπέρβαση που χρειάζεται στα εναπομείναντα τρία ματς.

Μετά την ήττα στο «Philips Stadium» από την Ολλανδία (3-0), η Ελλάδα έδειξε αντίδραση κόντρα σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας κι έτσι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ υποδέχτηκε το Γιβραλτάρ στην Opap Arena για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 και πήρε τη νίκη (5-0) χωρίς να... ιδρώσει.

Η «γαλανόλευκη» ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς και είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος με ένα γκολ και μία ασίστ στο πρώτο ημίχρονο «κλείδωσε» τη νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε στο Sportal και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον επερχόμενο «τελικό» με την Ιρλανδία, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του σχόλιο για την υπέρβαση που χρειάζεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κόντρα σε Ολλανδία και Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέλκας στο Sportal:

Για την αντίδραση μετά την ήττα στην Ολλανδία: «Κάναμε μία πολύ καλή και πειστική εμφάνιση, την θέλαμε μετά από την ήττα κόντρα στην Ολλανδία. Μπορεί ο αντίπαλος να μην ήταν πολύ υψηλής δυναμικότητας, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως παίξαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και βάλαμε πέντε γκολ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. Αυτό κρατάμε μόνο για τη συνέχεια και προχωράμε».

Για την υπέρβαση που χρειάζεται απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία: «Προέχει πρώτα το εκτός έδρας ματς με την Ιρλανδία το οποίο είναι τελικός για εμάς. Από εκεί και πέρα όταν θα έρθει η ώρα να παίξουμε με την Ολλανδία και τη Γαλλία, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πως να τους αντιμετωπίσουμε για να τα καταφέρουμε. 

Τα δύο ματς που παίξαμε μέχρι στιγμής με αυτές τις ομάδες ήταν εκτός έδρας. Πρόκειται για δύο υπερδυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Από τη μία με τους Γάλλους το παλέψαμε, ενώ απέναντι στους Οράνιε δεν λειτούργησαν τα πράγματα όπως θα θέλαμε και γνωρίσαμε εύκολα την ήττα».

Για την απουσία της Ελλάδας από τις μεγάλες διοργανώσεις και το κίνητρο για επιστροφή στα «σαλόνια»: «Η μακροχρόνια απουσία της ομάδας από τις μεγάλες διοργανώσεις δεν μας αγχώνει, απλά θέλουμε όλοι μας πάρα πολύ να βρεθούμε στο επερχόμενο Euro της Γερμανίας και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

Σε ότι αφορά τη δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στο Euro μέσω του Nations League: «Δεν σκεφτόμαστε ακόμα αυτό το σενάριο. Έχουμε επικεντρωθεί στα ματς των προκριματικών και θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητές μας για πρόκριση μέχρι το τέλος. Σίγουρα υπάρχουν δύο μεγάλα φαβορί στον όμιλο. Εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις κι αν δεν τα καταφέρουμε θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη ευκαιρία που θα μας δοθεί μέσω του Nations League».