Αρντά Γκιουλέρ: Ποιος είναι ο Τούρκος... Μέσι που κάνει τα μεγαθήρια της Ευρώπης να ονειρεύονται; (vids)

Αρντά Γκιουλέρ

i

© Photo by Mahmut Serdar Alakus/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Αρντά Γκιουλέρ: Ποιος είναι ο Τούρκος... Μέσι που κάνει τα μεγαθήρια της Ευρώπης να ονειρεύονται; (vids)

Κώστας Τόπας 11:06 - 23.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 23.06.2023

Στο 18ο έτος της ηλικίας του, ο Αρντά Γκιουλέρ είναι το μεγάλο «πρότζεκτ» της Φενέρμπαχτσε που κάνει θαύματα στην Τουρκία κι έχει τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ομάδων της Ευρώπης με τις επιδόσεις του.

Όπως και πέρυσι, η Άρσεναλ συνδέεται ξανά με τον 18χρονο μεσοεπιθετικό, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μίλαν, η Μπάγερν, η Ντόρτμουντ και άλλοι σύλλογοι της Premier League τον παρακολουθούν.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι τόσο περιζήτητος - αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος για μόλις 17,5 εκατομμύρια ευρώ λόγω μιας ρήτρας αποδέσμευσης που ενεργοποιήθηκε αυτόματα μετά από 1.500 λεπτά παιχνιδιού. Αλλά ποιο είναι αυτό το παιδί «θαύμα» που μερικές φορές βαφτίζεται ο επόμενος Μεσούτ Οζίλ και ο νέος Λιονέλ Μέσι;

Οι ομοιότητες με Οζίλ και Γκούτι

Ο Γκιουλέρ έχει συγκριθεί με τον πρώην συμπαίκτη του στη Φενερμπαχτσέ και πρώην παίκτη της Άρσεναλ, Μεσούτ Οζίλ, αν και το στυλ του είναι πιο κοντά σε αυτό του πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκούτι. Το παιδί θαύμα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα καλά ανεπτυγμένο αριστερό πόδι, όπως ο Οζίλ, καθώς και για την εξαιρετική όραση και ικανότητα πασών που έχει, για έναν παίκτη της ηλικίας του. Τον Μάρτιο του 2022, έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου της Φενερμπαχτσέ, ενώ τη σεζόν 2021-22 της Super Lig, την πρώτη του στην ομάδα ανδρών των «καναρινιών», σκόραρε τρία γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ σε 12 εμφανίσεις, 10 από αυτές ως αλλαγή.

Φέτος, ήταν κυρίως στον πάγκο αλλά ακόμα και όταν χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα του, το έκανε και με το παραπάνω, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 20 ματς. Ευτυχώς στην ηλικία του ο χρόνος είναι ακόμα με το μέρος του. Αυτό που αξίζει ιδιαίτερη αναφορά είναι το γεγονός ότι έχει ήδη καταφέρει να συμπληρώσει 51 συμμετοχές με την τουρκική ομάδα, όντας 18 ετών!

Ο Γκιουλέρ έχει συμβόλαιο με τη Φενερμπαχτσέ μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ωστόσο δύσκολα θα παραμείνει στην τουρκική ομάδα και τη νέα σεζόν. Κι αυτό διότι υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός για την υπογραφή του 18χρονου,ε με την Φενέρ να προσπαθεί να επεκτείνει την τρέχουσα συμφωνία για να αυξήσει ή να αφαιρέσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του.

Η Φενερμπαχτσέ και η οικογένεια του Γκιουλέρ λέγεται ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου που θα αφαιρούσε αυτή τη ρήτρα και θα επιτρέψει στους Τούρκους γίγαντες να αποζημιωθούν δεόντως σε περίπτωση που ένας σύλλογος αποκτήσει τον 18χρονο μεσοεπιθετικό. Δεδομένου ότι δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία την περασμένη σεζόν, πιστεύεται ότι θα ήταν καλύτερο να έμενε στη Φενερμπαχτσέ για τουλάχιστον μία ακόμη σεζόν.

Στα ραντάρ μεγαθηρίων της Ευρώπης

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, το διαμαντάκι του τουρκικού ποδοσφαίρου αποτελεί εδώ και καιρό μεταγραφικό «στόχο» τόσο της Ρεάλ όσο και της Μπαρτσελόνα, με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη για την υπογραφή του 18χρονου Γκιουλέρ. Βέβαια, οι «αιώνιοι» της Ισπανίας δεν παίζουν μπάλα μόνοι τους, καθώς ο νεαρός Τούρκος μεσοεπιθετικός έχει ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως της Παρί Σεν Ζερμέν, Άρσεναλ, Λίβερπουλ αλλά και άλλων μεγαθηρίων.

Το πρώτο γκολ με το εθνόσημο και το τρομερό curler

Πρόσφατα, ο Γκιουλέρ συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα πάνω του, χάρη στο εντυπωσιακό γκολ, το πρώτο του με το εθνόσημο, που πέτυχε με τρομερό curler στο Τουρκία-Ουαλία.

Η σύγκριση με Μέσι

Ο Τούρκος Μέσι, όπως τον αποκαλούν και γεννημένος του 2005, Γκιουλέρ έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ στα πρώτα 20 του παιχνίδια ως επαγγελματίας (10, 5 γκολ, 5 ασίστ) απ' ό,τι ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα (3 γκολ/3 ασίστ), ο Κριστιάνο με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3 γκολ/5 ασίστ), ο Εμπαπέ με τη Μονακό (4 γκολ/4 ασίστ) και ο Νεϊμάρ με τη Σάντος (4 γκολ/5 ασίστ)!