Άρσεναλ: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Μαρτινέλι
i

Μαρτινέλι / © Photo by David Price/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Άρσεναλ: Ανανέωσε μέχρι το 2027 ο Μαρτινέλι

Sportal newsroom 20:42 - 27.01.2023

Η Άρσεναλ ανανέωσε τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Άρσεναλ και Μαρτινέλι έδωσαν τα χέρια για την υπογραφή νέου συμβολαίου σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Όρνστεϊν. Ο Βραζιλιάνος θα παραμείνει στο «Emirates» μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Οι «κανονιέρηδες» απέκτησαν τον 21χρονο επιθετικό το 2020, από τη βραζιλιάνικη Ιτουάνο. Στη Βραζιλία αγωνίστηκε δύο χρόνια, μετρώντας είκοσι συμμετοχές και δώδεκα τέρματα. Από εκεί πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για την ομάδα του βορείου Λονδίνου. 

Αρχικά ο Βραζιλιάνος δεν ήταν στα βασικά πλάνα του τότε προπονητή της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, αλλά και του Μικέλ Αρτέτα στη συνέχεια. Από τη περσινή σεζόν άρχισε να αγωνίζεται περισσότερο, κερδίζοντας με τις καλές του εμφανίσεις την εμπιστοσύνη του Ισπανού προπονητή.

Σε 111 συμμετοχές ο Μαρτινέλι έχει βρει δίχτυα 25 φορές, ενώ έχει μοιράσει 16 ασίστ. Τη φετινή χρονιά διανύει τη καλύτερη του σεζόν με εφτά γκολ και τρεις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει ένα κύπελλο Αγγλίας το 2020, κερδίζοντας τη Τσέλσι 2-1 με ανατροπή στο τελικό, ενώ έχει κατακτήσει και ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τη Βραζιλία το 2020.