O Αρτέτα σχεδιάζει ένα νέο «φονικό» MSN
i

Άρσεναλ/ © Intime

O Αρτέτα σχεδιάζει ένα νέο «φονικό» MSN

Πάνος Μαλακτάρης • 13:34 - 27.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

O Ισπανός κόουτς έχει κατορθώσει να ταιριάξει με απόλυτη αρμονία τους Μαρτινέλι, Σάκα και Ενκέτια σε μια ιδιαίτερα αποτελεσματική χρονιά για τους «κανονιέρηδες»

Μπορεί το αυθεντικό MSN (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) που σκόρπισε τον τρόμο στα ευρωπαϊκά γήπεδα την τριετία 2014-17 με 354 γκολ να μοιάζει κυριολεκτικά άφθαστο, ωστόσο η επιθετική τριπλέτα της Άρσεναλ καταγράφει τις δικές της αξιοσημείωτες επιδόσεις στη φετινή συναρπαστική Πρέμιερ Λιγκ.  

Πως η Άρσεναλ «έκλεψε» από τα χέρια της Τότεναμ τον Πετί το '97 - Τον έχασαν και του... πλήρωσαν και το ταξί που τον πήγε στον Βενγκέρ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:52 - 26.01.2023

Πως η Άρσεναλ «έκλεψε» από τα χέρια της Τότεναμ τον Πετί το '97 - Τον έχασαν και του... πλήρωσαν και το ταξί που τον πήγε στον Βενγκέρ

Με τις «κλοπές» παικτών να είναι της μόδας τελευταία, θυμόμαστε μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση με πρωταγωνιστές τους άσπονδους εχθρούς του βόρειου Λονδίνου

Με τον Όντεγκααρντ να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει ερχόμενος από λίγο πιο πίσω, οι τρεις της επιθετικής γραμμής δείχνουν να κολλάνε μεταξύ τους ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ο δε Αρτέτα στάζει μέλι όταν αναφέρεται σε αυτούς: «Ο Μαρτινέλι είναι μόλις 21 χρονών, έχει ωριμάσει και μεγαλώσει πολύ και είναι εφιαλτικό να τον αντιμετωπίζεις». Ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει 7 γκολ και 3 ασίστ ήδη φέτος. Ο Σάκα έχει 7 γκολ και 7 ασίστ, με τον προπονητή του να σχολιάζει πως «Είναι από τους εξυπνότερους παίκτες που έχω συναντήσει ποτέ μου, ένας αδυσώπητος νικητής»

Όσο για τον Ενκέτια, έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον τραυματισμό του Γκαμπριέλ Ζεσούς, με 4 γκολ μέσα στις τελευταίες μόλις ημέρες, τα 2 εξ' αυτών στη νίκη απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Αυτό που κάνει ο Έντι είναι απίστευτο. Περιμέναμε να αποδώσει, αλλά αυτά που μας δίνει είναι περισσότερα, η ψυχολογία του και η ποιότητά του ταιριάζουν απόλυτα στην ομάδα μας». 

Με τους Σάκα και Μαρτινέλι να παίζουν πολύ στα άκρα και τον Ενκέτια να γεμίζει τον χώρο μπροστά βελτιώνοντας πολύ το παιχνίδι του στην υποδοχή της μπάλας και την κίνησή του γύρω από την περιοχή, η χημεία των τριών παικτών δείχνει μοναδική. Η δε επικείμενη επιστροφή του Ζεσούς, όποτε αυτή γίνει, θα προσθέσει απλώς έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Αρτέτα αναφορικά με το σχηματισμό της 11δας. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το 40% των τερμάτων των gunners φέτος έχει προέλθει από αυτούς τους 3 παίκτες. Και όσο κι αν τα νούμερα του «original» MSN είναι σχεδόν απίθανο να τα φτάσουν ποτέ, κανείς δεν θα μπει καν σε κόπο να τους βάλει σε σύγκριση αν καταφέρουν στο τέλος της σεζόν και φέρουν το πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια στο βόρειο Λονδίνο.