Ανανέωσε με την Άρσεναλ μέχρι το 2028 ο Έντεγκααρντ
i

©ArsenalFC

Ανανέωσε με την Άρσεναλ μέχρι το 2028 ο Έντεγκααρντ

Κώστας Τσιακλής 11:43 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 22.09.2023

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Μάρτιν Έντεγκααρντ, υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους «κανονιέρηδες».

Η Άρσεναλ προχώρησε στην ανανέωση συμβολαίου ενός ακόμα σημαντικού ποδοσφαιριστή της. Αυτή τη φορά υπογραφή σε πενταετές συμβόλαιο έβαλε ο αρχηγός, Μάρτιν Έντεγκααρντ, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος «Έμιρεϊτς» μέχρι και το 2028.

Ο Έντεγκααρντ βρίσκεται στην Άρσεναλ από τον Ιανουάριο του 2021 και οι εμφανίσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Συνολικά με τους «κανονιέρηδες» μετράει 112 συμμετοχές και έχει απολογισμό 27 γκολ και 15 ασίστ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Νορβηγός μέσος διαχειρίζεται εξαιρετικά τις ευθύνες που έχει ως αρχηγός και η ανανέωση του συμβολαίου του μπορεί να χαρακτηριστεί ως δίκαια. 

«Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση»

Ο ίδιος παραχώρησε δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου και είπε πως ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα για πολλούς λόγους. Κυρίως αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή ως σύλλογος είναι ιδιαίτερο και θέλω να είμαι μέρος αυτού. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτό που πρόκειται να γίνει εδώ. Βρήκα ένα μέρος όπου μπορώ να προσαρμοστώ πραγματικά και να τo χαρακτηρίσω ως σπίτι μου.

Η ιστορία μου είναι ίσως λίγο διαφορετική, καθώς αγωνιζόμουν σε διαφορετικούς συλλόγους από τα 16 μου. Στην Άρσεναλ, από την πρώτη μέρα, ένιωθα υπέροχα και αυτό είναι σίγουρα το σπίτι μου τώρα. Θέλω απλώς να ευχαριστήσω όλους όσους εργάζονται στον σύλλογο και φυσικά, τους φανταστικούς υποστηρικτές μας. Θα συνεχίσω να δίνω τα πάντα για να φέρω επιτυχία σε αυτόν τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια.

Την ίδια ώρα ο προπονητής του, Μικέλ Αρτέτα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, λέγοντας: «Η υπογραφή του νέου μακροχρόνιου συμβολαίου του Μάρτιν είναι τόσο καλά νέα για όλους όσους συνδέονται με την Άρσεναλ. Είναι ο αρχηγός μας και ένας εξαιρετικά σεβαστός άνθρωπος στον σύλλογό μας, που είναι εξαιρετικό πρότυπο και επαγγελματίας, φέρνοντας ποιότητα και ωριμότητα σε ό,τι κάνει. Στο γήπεδο, όπως έχουν δει όλοι, ο Μάρτιν είναι ένας νεαρός παίκτης κορυφαίας ποιότητας που συνεισφέρει σταθερά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Όλοι ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τον Μάρτιν τα επόμενα χρόνια».