Η κίνηση του Αρτέτα για να «σπάσει τον πάγο» με τον Ράις

Μικέλ Αρτέτα - Ντέκλαν Ράις

Η κίνηση του Αρτέτα για να «σπάσει τον πάγο» με τον Ράις

Ιάσονας Τσίλης 12:14 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 11.09.2023

Ο Ντέκλαν Ράις μοιράστηκε μια ιστορία από την πρώτη του μέρα ως παίκτης της Άρσεναλ, με τον Αρτέτα να τον βάζει με το «καλημέρα» στο κλίμα της ομάδας.

Ο Ντέκλαν Ράις, αποτέλεσε τη σημαντικότερη μεταγραφική κίνηση της Άρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι, με τους «κανονιέρηδες» να πληρώνουν περίπου 117 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του.

Από την απόδοση του θα κριθούν αρκετά φέτος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που ο έτερος αμυντικός μέσος των Λονδρέζων, Τόμας Πάρτεϊ είναι τραυματίας και παραμένει ακόμη άγνωστο, το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Ο Ράις μέχρι στιγμής, έχει παίξει και στα τέσσερα παιχνίδια της Άρσεναλ, χωρίς μάλιστα να χάσει λεπτό. Η απόδοση του είναι εξαιρετική και δείχνει να έχει ταιριάξει στο πλάνο του Αρτέτα, ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Την πρώτη μέρα του στο σύλλογο ωστόσο, είχε αρκετό άγχος, κάτι που είναι απόλυτα λογικό, καθώς επρόκειτο για την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Άρσεναλ και οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές. 

Ο Μικέλ Αρτέτα, φρόντισε να «σπάσει τον πάγο». Όπως ανέφερε ο Ντέκλαν Ράις: «Ήμουν λίγο νευρικός την πρώτη μέρα στην Άρσεναλ, ήμουν εκεί κάτω την Κυριακή, οι συμπαίκτες μου δεν ήταν μέσα, αλλά βγαίνω από το φυσιοθεραπευτήριο και ο Αρτέτα, έβαλε ένα αυτοκόλλητο στο στήθος μου που λέει: «Γεια, είμαι το νέο άτομο».

«Εκείνη τη στιγμή, όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας κάτω των 18 και κάτω των 21, βρίσκονταν στην καντίνα και εγώ περπατούσα, προσπαθώντας να κρύψω το στήθος μου».

Τέτοιου είδους κινήσεις, μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες, όμως βοηθούν αρκετά στην ψυχολογία κάθε νεοαποκτηθέντα του ποδοσφαιριστή, καθώς τον κάνουν να αισθάνεται μέλος του συνόλου.

Ο Αρτέτα γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψυχολογία των παικτών του είναι πολύ σημαντική και μετά την περσινή απώλεια του τίτλου της Premier League, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε, είναι και εύθραυστη. Έτσι, προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει ενέργειες που θα την τονώσουν και θα λειτουργήσουν ευεργετικά.