Η προφητεία πριν από περισσότερα από εννέα χρόνια για την Άρσεναλ, τον Έντεγκαρντ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League που εκπληρώθηκε (vids)

Μάρτιν Έντεγκαρντ

i

PrtScr

Η προφητεία πριν από περισσότερα από εννέα χρόνια για την Άρσεναλ, τον Έντεγκαρντ και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League που εκπληρώθηκε (vids)

Κώστας Τόπας 08:53 - 13.03.2024

Τον Δεκέμβριο του 2014 είχε κυκλοφορήσει μία... προφητεία σχετικά με την Άρσεναλ, τον Μάρτιν Έντεγκαρντ και το Champions League, όπου το βράδυ της Τρίτης (12/03) εκπληρώθηκε!

Η Άρσεναλ θα παίξει ξανά στους προημιτελικούς του Champions League 14 χρόνια αργότερα. Οι «κανονιέρηδες» έπειτα από ένα ματς «θρίλερ» απέκλεισαν την Πόρτο στα πέναλτι αφού κέρδισαν το ματς στην κανονική διάρκεια, με 1-0 με γκολ του Τροσάρντ. Ένα γκολ στο οποίο πρωταγωνιστικής ήταν ο Μάρτιν Έντεγκαρντ, ο οποίος έδωσε μια υπέροχη πάσα στον Βέλγο συμπαίκτη ανάμεσα σε τρεις παίκτες. 

Ο Έντεγκαρντ σκόραρε επίσης το πέναλτι του στην «ρώσικη ρουλέτα» βάζοντας τις βάσεις πρόκρισης για τον σύλλογο του. Μετά τη σπουδαία επιτυχία των «κανονιέρηδων», o 25χρονος Νορβηγός αρχηγός της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα ήταν και ο πρωταγωνιστής μιας προφητείας. Η Άρσεναλ έκανε retweet ένα μήνυμα στο κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) από τον Δεκέμβριο του 2014 από τον λογαριασμό «101 Great Goals».

Το μήνυμα, που γράφτηκε πριν από περισσότερα από εννέα χρόνια, έγραφε: «Εάν η Άρσεναλ υπογράψει τον Μάρτιν Έντεγκαρντ, θα είναι σίγουρος υποψήφιος για τους προημιτελικούς του Champions League του 2024». Η προφητεία εκπληρώθηκε, η Άρσεναλ μετά την πρόκρισή της επί της Πόρτο, βρίσκεται στους «8» του Champions League μετά από 14 χρόνια!

Την εποχή του tweet, ο Έντεγκαρντ ήταν ακόμα παίκτης της Στρέμσγκοντσετ και ήταν έτοιμος να κλείσει τα 16 έτη της ηλικίας του. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

 Κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου 2020-21, η Άρσεναλ έκανε για πρώτη φορά κρούση για την απόκτηση του. Επειτα, ήρθε η οριστική αγορά και τώρα είναι αρχηγός της ομάδας των «κανονιέρηδων» κι απολαμβάνει την ιστορική αυτή πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Πόρτο και την τεράστια πρόκριση των «κανονιέρηδων» στη διαδικασία των πέναλτι, στο «Έμιρεϊτς», επικράτησε χαμός μεταξύ Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Μικέλ Αρτέτα.

Σύμφωνα με τοποθέτηση του προπονητή της Πόρτο, ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» προσέβαλε ένα μέλος της οικογένειάς του, το οποίο πλέον δεν είναι στη ζωή.