Στα 41 του ο βιονικός Πέπε παρέδωσε μαθήματα άμυνας και μπήκε στο Πάνθεον του Champions League (vids)

Πέπε

i

PrtScr

Στα 41 του ο βιονικός Πέπε παρέδωσε μαθήματα άμυνας και μπήκε στο Πάνθεον του Champions League (vids)

Κώστας Τόπας 08:37 - 13.03.2024

Μπορεί να είναι 41 ετών, αλλά ο Πέπε που γράφει ιστορία έκανε ένα αμυντικό masterclass κόντρα στην Άρσεναλ το βράδυ της Τρίτης (12/03) στο «Έμιρεϊτς».

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα εξασφάλισε τη θέση της στα προημιτελικά του Champions League της φετινής σεζόν, αφού κέρδισε την Πόρτο σε μια τεταμένη διαδικασία των πέναλτι. Συγκεκριμένα, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Ράγια, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ' την «άσπρη βούλα», η Άρσεναλ λύγισε την Πόρτο με 4-2 μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι (1-0 η κανονική διάρκεια) κι επέστρεψε στους «8» του Champions League μετά από 14 χρόνια!

Ανεξάρτητα από τον τελευταίο θρίαμβο της Άρσεναλ, ωστόσο, η απόδοση του βετεράνου σέντερ μπακ. Πέπε ήταν στα χείλη πολλών – και για καλό λόγο. Ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια σκληρή, σπουδαία και αποφασιστική εμφάνιση απέναντι σε μια από τις πιο κορυφαίες ομάδες της Premier League, παροτρύνοντας τους συμπαίκτες του σε μία κορυφαία εμφάνιση.

«Ο Πέπε είναι 41 ετών και συνεχίζει να κάνει τέτοιες εμφανίσεις στο Champions League. Ειλικρινά, τι παίκτης. Τι καριέρα», είπε χαρακτηριστικά ένας οπαδός μετά το τέλος του αγώνα ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Είμαι όρθιος και χειροκροτώ, αυτό είναι ένας πραγματικός σπουδαίος παίκτης».

Ένας τρίτος έγραψε: «Ο Πέπε είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους στόπερ όλων των εποχών. Αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, συνεπής, δίνει μεγάλα παιχνίδια, μακροζωία και διακρίσεις σε ΚΑΘΕ επίπεδο».

Ο Πέπε, ο οποίος έχει την ίδια ηλικία με το αφεντικό της ΆρσεναλΜίκελ Αρτέτα, έγραψε επίσης ιστορία την Τρίτη (12/03) στο «Έμιρεϊτς», καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης εκτός έδρας άνω των 40 ετών που έπαιξε στο Champions League. Για να βάλουμε αυτό το στατιστικό σε περαιτέρω προοπτική, ο αρχηγός της Πόρτο έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2004!

Χαμός μετά το Άρσεναλ - Πόρτο με τον Κονσεϊσάο να αποκαλύπτει ότι ο Αρτέτα έβρισε την οικογένειά του (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

08:00 - 13.03.2024

Χαμός μετά το Άρσεναλ - Πόρτο με τον Κονσεϊσάο να αποκαλύπτει ότι ο Αρτέτα έβρισε την οικογένειά του (vids)

Χαμός επικράτησε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης της Άρσεναλ με την Πόρτο και την τεράστια πρόκριση των «κανονιέρηδων» στη διαδικασία των πέναλτι, στο «Έμιρεϊτς».

Με αυτόν τον τρόπο, ο Πορτογάλος στόπερ των «δράκων», ξεπέρασε τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ράιαν Γκιγκς, και ανέβηκε στο Πάνθεον μιας ακόμη στατιστικής κατηγορίας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πριν λίγους μήνες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ο Πέπε με το γκολ του κόντρα στην Άντβερπ, είχε γίνει ο πρώτος… 40χρονος που σκοράρει σε αυτήν.