Η τρομερή εμφάνιση στο «Άνφιλντ» και η πίεση για την Άρσεναλ να μην επαναλάβει το περυσινό «φιάσκο»

Ντέκλαν Ράις

i

©Photo by Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Η τρομερή εμφάνιση στο «Άνφιλντ» και η πίεση για την Άρσεναλ να μην επαναλάβει το περυσινό «φιάσκο»

Κώστας Τόπας 11:09 - 25.12.2023

Οπαδοί της Άρσεναλ είδαν την ομάδα τους, πιο ώριμη πριν από ένα χρόνο, να περνά τη δύσκολη δοκιμασία της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» κι ελπίζουν ότι στο τέλος αυτής της σεζόν δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη με πέρυσι.

Μια ακόμη Boxing Day ξεκινάει αυτή την Τρίτη (26/12) και, όπως πριν από ένα χρόνο, στην κορυφή της Premier League είναι η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως βρίσκεται μόλις έναν βαθμό μπροστά από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και την Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι. Αυτό που ελπίζουν οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» είναι ότι αυτή τη σεζόν η ομάδα τους θα έχει τη συνέπεια και την ωριμότητα που απαιτείται για να παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία.

Το 2022-23, και παρά το γεγονός ότι η Άρσεναλ ήταν στην κορυφή σε μεγάλο μέρος του αγγλικού πρωταθλήματος, δεν μπόρεσε να το πετύχει. Η ομάδα του Αρτέτα δεν ήταν λιγότερο από 5 πόντους μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα (η οποία τώρα είναι 5η, 6 βαθμούς πίσω από την Άρσεναλ, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο μετά τον αγώνα και την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων), όταν έφτασε η παραδοσιακή Boxing Day. Όμως τον τίτλο του πρωταθλήματος τον κέρδισαν οι «Πολίτες».

Οι ελπίδες των οπαδών της Άρσεναλ βασίζονται, για παράδειγμα, στην απόδοση της ομάδας τους στο Άνφιλντ, αν και ακόμα δεν έχουν κερδίσει στην έδρα της Λίβερπουλ, από τον Σεπτέμβριο του 2012. Το τεστ που απαιτούσε η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πολύ δύσκολο και το πέρασε με επιτυχία η Άρσεναλ. 

Η εξήγηση της PGMOL για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

15:07 - 24.12.2023

Η εξήγηση της PGMOL για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την απόφαση του Κρις Κάβανα να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ στο χέρι του Έντεγκααρντ, η επιτροπή διαιτησίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου, PGMOL, πήρε θέση και ανέλυσε το σκεπτικό με το οποίο δεν δόθηκε παράβαση.

Αυτή η νέα Άρσεναλ προσωποποιήθηκε στη φιγούρα του Ντέκλαν Ράις, το μεγάλο στοίχημα του Αρτέτα το περασμένο καλοκαίρι, μια υπογραφή ρεκόρ, ένας Ράις που συνόρευε με την αριστεία σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, ένας οδηγός για τους συμπαίκτες του, που με το ποδόσφαιρό του στον άξονα των «κανονιέρηδων» μετέδωσε γαλήνη. Και μετά σε αυτό του Γουίλιαμ Σαλίμπα, με την απόδοσή του να οδηγεί την άμυνα της ομάδας του, σε τόσο υψηλό επίπεδο στο Άνφιλντ. Ο τραυματισμός του Σαλίμπα συνέπεσε ακριβώς με την κατάρρευση της Άρσεναλ πέρυσι στην Premier League.