Η εξήγηση της PGMOL για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ
i

©printscreen

Η εξήγηση της PGMOL για το πέναλτι που δεν δόθηκε στη Λίβερπουλ

Ιάσονας Τσίλης 15:07 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 24.12.2023

Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την απόφαση του Κρις Κάβανα να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ στο χέρι του Έντεγκααρντ, η επιτροπή διαιτησίας του Αγγλικού ποδοσφαίρου, PGMOL, πήρε θέση και ανέλυσε το σκεπτικό με το οποίο δεν δόθηκε παράβαση.

Λίβερπουλ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

Το θέαμα ήταν εξαιρετικό, το αγωνιστικό σκέλος γεμάτο, ωστόσο έντονη συζήτηση υπάρχει για το κομμάτι της διαιτησίας.

Στο 20ο λεπτό και με το σκορ 1-0 υπέρ των «κανονιέρηδων», ο Μάρτιν Έντεγκααρντ βρίσκει καθαρά τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Κάβανα και τον VAR, να μην... συγκινούνται.

Η Λίβερπουλ είχε έντοντες διαμαρτυρίες μετά τη λήξη της αναμέτρησης και ακόμα και ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθαρή παράβαση και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Η επιτροπή διαιτησίας στην Αγγλία, PGMOL, ωστόσο, είχε άλλη άποψη. Σύμφωνα με το Sky Sports, οι άνθρωποι της επιτροπής, θεώρησαν ότι ο Έντεγκααρντ χάνει την ισορροπία του και γλιστράει, οπότε το χέρι στο οποίο βρίσκει η μπάλα, είναι το λεγόμενο χέρι στήριξης.

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι εφόσον υπάρχει γλίστρημα και πτώση, η αντίδραση να απλώσει το χέρι του ο παίκτης της Άρσεναλ, δεν στοιχειοθετεί παράβαση καθώς δεδομένων των συνθηκών, το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση.