Ο Σαλιμπά το παραδέχτηκε: «Φυσικά και υπάρχει πέναλτι, δεν είμαι όμως ο διαιτητής» (vid)

Σαλιμπά

i

© PrtScr

Ο Σαλιμπά το παραδέχτηκε: «Φυσικά και υπάρχει πέναλτι, δεν είμαι όμως ο διαιτητής» (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:13 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 24.12.2023

Ο Γουίλιαμ Σαλιμπά κλήθηκε να σχολιάσει τη φάση στο ντέρμπι Λίβερπουλ - Άρσεναλ, η οποία σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων.

Στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League, Λίβερπουλ και Άρσεναλ κοντραρίστηκαν στο Άνφιλντ κι έμειναν ισόπαλες (1-1). Σε μία αναμέτρηση που τα είχε σχεδόν όλα, οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι στο ξεκίνημα και προηγήθηκαν με τον Γκάμπριελ πολύ νωρίς, στο 4ο λεπτό, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο ημίωρο με τον Σαλάχ.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Κρις Κάβανα, με αποκορύφωμα τη φάση στο 20ο λεπτό, όπου ο Μάρτιν Έντεγκααρντ μπλόκαρε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής σε προσπάθεια του Μοχάμεντ Σαλάχ, ωστόσο δεν καταλογίστηκε ποτέ πέναλτι.

Τη συγκεκριμένη φάση που σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων κλήθηκε να σχολιάσει και ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Γουίλιαμ Σαλιμπά, όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον ίδιο να παραδέχεται πως υπάρχει πέναλτι.

«Φυσικά, φυσικά και ήταν πέναλτι στη φάση του Μάρτιν. Δεν είμαι ο διαιτητής όμως για να παίρνω τις αποφάσεις του αγώνα», τόνισε.

Η νευρικότητα των γηπεδούχων ήταν τόσο μεγάλη που σε κάποια φάση ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» τον Φαν Ντάικ να τα... χώνει στον ρέφερι με μία τρομερή ατάκα. Συγκεκριμένα, σε ένα φάουλ κοντά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ολλανδός στόπερ έμεινε έκπληκτος και ρώτησε τον Κάβανα εάν είναι... πιωμένος.