Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές του Πογέτ αν ο Τσιμίκας δεν προλάβει τους «τελικούς» του Μαρτίου

Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές του Πογέτ αν ο Τσιμίκας δεν προλάβει τους «τελικούς» του Μαρτίου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:41 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 21.03.2024

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα, οι επερχόμενοι «τελικοί» της Ελλάδας και οι εναλλακτικές επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ.

Άσχημα είναι τα νέα για τον Κώστα Τσιμίκα και την Εθνική Ελλάδας. Ο Έλληνας αριστερός μπακ αποχώρησε τραυματίας στο 35ο λεπτό από το ντέρμπι του Άνφιλντ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, για τη 18η αγωνιστική της Premier League.

Σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Σάκα, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δέχθηκε σπρώξιμο και έπεσε άσχημα στο χορτάρι και πάνω στον Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίο έριξε στο έδαφος. 

Ο Κλοπ αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, καθώς ο Τσιμίκας δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει στο ματς και στη θέση του πέρασε ο Τζο Γκόμεζ. Αργότερα, ο αριστερός μπακ διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, υποφέροντας από τον πόνο μετά την πτώση του.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο διεθνής αμυντικός έχει υποστεί κάταγμα κλείδας κι έτσι δύσκολα θα προλάβει τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδας για τα μπαράζ του Euro 2024, με το πρώτο παιχνίδι απέναντι στο Καζακστάν, να είναι προγραμματισμένο για τις 21 Μαρτίου στην Opap Arena.

Όσον αφορά στις εναλλακτικές επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ για τους «επερχόμενους» τελικούς στον δρόμο για το Euro 2024, ο Δημήτρης Γιαννούλης θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Κώστα Τσιμίκα

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Νόριτς βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του Ουρουγουανού τεχνικού, ενώ στο πρόσφατο ματς κόντρα στη Γαλλία πήρε φανέλα βασικού και πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, με την εντυπωσιακή ασίστ στο γκολ του Παυλίδη να αποτελεί το αποκορύφωμα.

Επίσης, ο Γιώργος Κυριακόπουλος μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη λύση. Ο αριστερός μπακ της Μόντσα δεν έχει αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ενόψει και της αναμέτρησης με το Καζακστάν.