Άρσεναλ: Κοντά σε συμφωνία με τον Ντέκλαν Ράις

Ντέκλαν Ράις

i

©Glomex

Άρσεναλ: Κοντά σε συμφωνία με τον Ντέκλαν Ράις

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:07 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 15.06.2023

Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του μέσου της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις βρίσκεται η Άρσεναλ.

Η Άρσεναλ είναι κοντά στο να συμφωνήσει με τη Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις και αναμένεται να πληρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Άγγλο μέσο.   

Η Γουέστ Χαμ αποδέχτηκε ότι θα χάσει τον Ράις και η Άρσεναλ είναι έτοιμη να τον κάνει τον πιο ακριβό παίκτη στην ιστορία της. Δεν έχει υποβληθεί ακόμη προσφορά, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ των συλλόγων προχωρούν ομαλά και υπάρχει βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα.  

Η Άρσεναλ έχει κάνει τον Ράις τον κορυφαίο στόχο της και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τους προσωπικούς όρους. Προχωρούν γρήγορα σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν ότι η συμφωνία θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και επιθυμούσαν να πληρώσουν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ για τον 24χρονο. 

Η Γουέστ Χαμ θέλει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και έχει ζητήσει πρόσθετα που θα ανέβαζαν το τέλος σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Το ρεκόρ μεταγραφών της Άρσεναλ είναι τα 72 εκατομμύρια ευρώ που πληρώθηκαν για τον Νικολάς Πέπε το 2019. Πηγές πιστεύουν ότι η προοπτική μιας αντίπαλης ομάδας να προσπαθήσει να αποκτήσει τον αρχηγό της Γουέστ Χαμ υποχωρεί. 

Η Μπάγερν Μονάχου, η Τσέλσι, η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Ράις, αλλά η Άρσεναλ, ψάχνει τρόπους για να απομακρύνει τον Πέπε και τον Σέντρικ Σοάρες.  

Ο προπονητής των «κανονιέρηδων» Μικέλ Αρτέτα είναι τεράστιος θαυμαστής του Άγγλου διεθνή και είναι αποφασισμένος να τον προσθέσει στο δυναικό της ομάδας του. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει ότι ο Ράις θα είναι το κλειδί για να βοηθήσει την Άρσεναλ, προκειμένου οι Λονδρέζοι να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω. 

Η Άρσεναλ εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο απόκτησης για τον μέσο της Μπράιτον, Μοϊσές Καϊσέδο, τον οποίο θέλει η Τσέλσι, και προσπαθεί να αποκτήσει με ελεύθερη μεταγραφή. 

Ο Ράις είναι λάτρης του ποδοσφαίρου του Αρτέτα και έχει απορρίψει τις προσπάθειες της Γουέστ Χαμ να τον κρατήσει. Ο Ντέιβιντ Σάλιβαν, ο μεγαλύτερος μέτοχος των «σφυριών», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο παίκτης είχε απορρίψει επέκταση συμβολαίου ύψους 200.000 ευρώ την εβδομάδα. 

Ο Ράις υπέγραψε μια θετική νότα όταν οδήγησε τη Γουέστ Χαμ στη νίκη εναντίον της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League. Η Λονδρέζικη ομάδα ψάχνει αντικαταστάτες για τον Ράις και ενδιαφέρεται για τον Έντσον Άλβαρεζ του Άγιαξ, τον Ζοάο Παλίνια της Φούλαμ και τον Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ της Σαουθάμπτον.