Ράγια έρχεται, Τέρνερ φεύγει στην Άρσεναλ (vid)

Νταβίντ Ράγια

i

©printscreen

Ράγια έρχεται, Τέρνερ φεύγει στην Άρσεναλ (vid)

Ορέστης Καδδάς 00:30 - 09.08.2023

Η Άρσεναλ ενισχύεται και στην θέση του τερματοφύλακα, καθώς έχει συμφωνήσει με τη Μπρέντφορντ για τον Νταβίντ Ράγια, ενώ θα αποχωρήσει από την ομάδα ο Ματ Τέρνερ που πηγαίνει στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η Άρσεναλ ενισχύεται στον «άσσο» με τον Νταβίντ Ράγια και πλέον ο Άαρον Ράμσντεϊλ θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού. Ο Ισπανός τερματοφύλακας θα κοστίσει σχεδόν 35 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος προφανώς έκρινε ότι δεν φτάνει ο Άγγλος διεθνής για τη θέση του τερματοφύλακα, φέτος που η ομάδα του θα έχει να αγωνιστεί και στο Champions League.

 Το συμβόλαιό του θα έχει ισχύ μέχρι το 2028 με τις «Μέλισσες» να έχουν μεγάλο κέρδος, καθώς τον αγόρασαν για κάτι παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ από τη Μπλάκμπερν. Αναμένεται να περάσει ιατρικά μέσα στην εβδομάδα.

Ο 27χρόνος αποχωρεί μετά από 4 σεζόν στη Μπρέντφορντ, στις οποίες ήταν βασικός και κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα συνέβαλε τα μέγιστα και στην άνοδο της ομάδας του στην Premier League αλλά και στην άνετη παραμονή της σε αυτήν.

Από τους «Κανονιέρηδες» θα αποχωρήσει ο Ματ Τέρνερ, ο οποίος ήρθε μόλις πέρυσι στην ομάδα του Λονδίνου, παίρνοντας μεταγραφή από το MLS και τη Νιού Ίνγκλαντ. Δεν μπόρεσε όμως να πάρει πολύ χρόνο έχοντας ξεκινήσει μονάχα σε πέντε παιχνίδια στο Europa League και δυο στο Κύπελλο Αγγλίας

Προορισμός του θα είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία ψάχνεται για τη θέση του τερματοφύλακα μετά το τέλος των δανεισμών του Ντιν Χέντερσον και του Κέιλορ Νάβας, οι οποίοι γύρισαν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα.