Εξαλλοι οι οπαδοί της Άρσεναλ: Χάραξαν γραμμές για να βγάλουν οφσάιντ το γκολ του Χάαλαντ

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι

Εξαλλοι οι οπαδοί της Άρσεναλ: Χάραξαν γραμμές για να βγάλουν οφσάιντ το γκολ του Χάαλαντ

Κώστας Τόπας 13:05 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:14 - 29.05.2024

Οπαδοί της Άρσεναλ, παρακολουθώντας την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τότεναμ, παρατήρησαν πως το VAR έκανε ένα σημαντικό λάθος, το οποίο ενδεχομένως να τους κόστισε τον φετινό τίτλο.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αποδειχθεί κομβικό για τον καθορισμό του προορισμού του φετινού τίτλου της Premier League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να απέχει πλέον δύο βαθμούς από την Άρσεναλ με ένα παιχνίδι να απομένει για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Μία καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Σον Χέουνγκ Μιν να χάνει ίσως την ευκαιρία της χρονιάς, καθώς στο τετ-α-τετ που βγήκε είδε το πλασέ του να απομακρύνεται από τον Ορτέγκα.

Οι οπαδοί της Άρσεναλ, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν εξαγριωμένοι με το αποτέλεσμα, καθώς έβαζε «ταφόπλακα» στις ελπίδες των «κανονιέρηδων» για να κερδίσει η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα τον πρώτο της τίτλο μετά από 20 χρόνια. Ενας εξ αυτών μάλιστα θεωρεί πως ο VAR έκανε λάθος που μέτρησε το πρώτο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ, για τον 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι.

Οπως ισχυρίστηκε στα social media, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος «σέρβιρε» το γκολ στον Νορβηγό συμπαίκτη του, ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα της σέντρας που επιχείρησε. Στις παρακάτω φωτογραφίες, ο οπαδός της Άρσεναλ, τράβηξε γραμμές από τους ώμους των αμυντικών της Τότεναμ, Κρίστιαν Ρομέρο και Ράντου Ντραγκουσίν, αποδεικνύοντας ότι η φάση ήταν εντελώς οριακή.

Βέβαια, υπήρξαν κι αυτοί που είπαν ότι η γωνία της κάμερας που χρησιμοποιήθηκε για το οφσάιντ δεν ήταν εντελώς ευθεία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένδειξη για οφσάιντ, αν και δεν είναι σαφές ότι ο VAR είχε πρόσβαση σε διαφορετική γωνία της φάσης.

Η απόφαση τελικά είχε μικρή διαφορά στην τελική έκβαση του αγώνα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι θα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς ούτως ή άλλως λόγω του δεύτερου γκολ του Χάαλαντ στις καθυστερήσεις.