Το «φαρμακερό» αριστερό του Σακά και το ντεμπούτο του Χάβερτς (vids)

Μπουκάγιο Σακά

i

©Arsenal

Το «φαρμακερό» αριστερό του Σακά και το ντεμπούτο του Χάβερτς (vids)

Κώστας Τόπας 09:56 - 14.07.2023

Ο Μπουκάγιο Σακά επέστρεψε σε τρομερή φόρμα στις υποχρεώσεις του με την Άρσεναλ, πέτυχε υπέροχο γκολ κόντρα στη Νυρεμβέργη και κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε την προετοιμασία της με ισοπαλία (1-1) στην επίσκεψή της στη Νυρεμβέργη, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, αλλά ο Μίκελ Αρτέτα έμεινε ικανοποιημένος από το πρώτο φιλικό και έβγαλε πολλά θετικά συμπεράσματα αφού είχε την ευκαιρία να δει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, όπως τον Κάι Χάβερτς, τον Ζορζίνιο αλλά και νεαρούς παίκτες από την Ακαδημία.

Ο Μπουκάγιο Σάκα έβαλε μπροστά στο σκορ την Άρσεναλ στο 8' με ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Άγγλος εξτρέμ  αφού πάτησε περιοχή στην συνέχεια προσπέρασε τον αντίπαλό του και με αριστερό ξερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά την ανάπαυλα, με τον Χάβερτς ήδη στο γήπεδο, ο Φολάριν Μπαλόγκουν χτύπησε στο δοκάρι λίγο πριν η Νυρεμβέργη ισοφαρίσει σε μια ατυχή ενέργεια. 

Ο τερματοφύλακας Καρλ Χεν, που πήρε τη σκυτάλη από τον Άαρον Ράμσντεϊλ στο ημίχρονο, έκανε μια ριψοκίνδυνη μεταφορά στον Ζορζίνιο και οι Γερμανοί έκλεψαν την μπάλα και έφτασαν στην ισοφάριση.

Το ντεμπούτο του Χάβερτς και η επιστροφή του Σαλιμπά

Εκτός από το ντεμπούτο του Χάβερτς, που υπέγραψε από την Τσέλσι έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ, άξιο αναφοράς ήταν και η επανεμφάνιση του Γουίλιαμ Σαλίμπα μετά την απουσία του Γάλλου σέντερ μπακ από τον τραυματισμό του στις 16 Μαρτίου εναντίον της Σπόρτινγκ στο Europa League. Η απουσία του ήταν το κλειδί για την κατάρρευση των «κανονιέρηδων» στην τελική ευθεία της σεζόν και την απώλεια του τίτλου της Premier League που κατέληξε στα χέρια της Μάντσεστερ Σίτι.