Ανατροπή παραμονής: Αντρίκιο «διπλό» της Κηφισιάς στην Τρίπολη

Ανατροπή παραμονής: Αντρίκιο «διπλό» της Κηφισιάς στην Τρίπολη

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:28 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 06.04.2024

Έχοντας την υπογραφή του Οζέγκοβιτς, η Κηφισιά πέτυχε ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά και έφυγε με το «διπλό» από την Τρίπολη. Μετά την επικράτηση κόντρα στον Αστέρα, η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε ένα σημαντικό βήμα για παραμονή στη Stoiximan Super League.

Η Κηφισιά χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να φέρει τα πάνω - κάτω στην Τρίπολη, εκεί όπου επικράτησε του Αστέρα με 2-1. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έκανε ένα σημαντικό βήμα για παραμονή στη Stoiximan Super League, σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού από τον Βόλο.

Mε το «καλημέρα» ο σύλλογος του Μίλαν Ράσταβατς ήταν εκείνος που πήρε προβάδισμα, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μιριτέλο έγινε αποδέκτης της μπάλας, πέρασε τον Τσαπάν και με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι είχε «νεκρώσει» αρκετά.

Οι φιλοξενούμενοι για ένα μικρό διάστημα είχαν τον έλεγχο αλλά φάνηκε πολύ πως το γκολ τους είχε αποσυντονίσει. Στο 25’ το 2-0 θα μπορούσε να είχε έρθει, εντούτοις ο Τσαπάν πρόλαβε το γύρισμα του Λύρατζη προς τον Μιριτέλο. Αντιθέτως, η κορυφαία στιγμή της Κηφισιάς ήρθε πολύ αργά και συγκεκριμένα στο 40, με το σουτ του Ματέους Σάντος να περνάει απελπιστικά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος το ματς εξελίχθηκε σε πραγματικό… ροντέο. Η Κηφισιά κατόρθωσε μέσα σε δύο λεπτά να πάρει την ανατροπή, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ο ρυθμός του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικός σε σύγκριση με εκείνον του πρώτου μέρους. Στο 65’ ο Ρεγκίς έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει την προσπάθειά του. Ακριβώς στην επόμενη φάση ήρθε το 1-1. 

Η σέντρα του Μιλίσεβιτς είχε αποδέκτη τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος με μία επαφή στην κίνηση νίκησε τον Τσιφτσή ισοφαρίζοντας στο 66’. Δύο λεπτά αργότερα ο Πέπε Καστάνιος μάρκαρε τον Ματέους Σάντος εντός της περιοχής και ο Σιδηρόπουλος έδειξε πέναλτι. Αυτό ανέλαβε να εκτελέσει ο Σέρβος σέντερ φορ, ο οποίος με μία απίθανη βολίδα έκανε το 1-2. Πέναλτι κέρδισε και ο Αστέρας αμέσως μετά την ανατροπή, με τον Τσαπάν να «γκρεμίζει» τον Καλτσά. Ωστόσο, ο τελευταίος ήταν εκτεθειμένος και η απόφαση άλλαξε, με τον ρέφερι να παίρνει πίσω την αρχική του απόφαση. Άλλο γκολ δεν σημειώθηκε και η Κηφισιά πήρε ένα αντρίκιο «διπλό» στην Τρίπολη.

ΜVP:

Αδιαμφησβήτητα ο Οζέγκοβιτς. Εκείνος είναι που φέρνει την ισοφάριση σε ένα καίριο σημείο, εκείνος είναι που της δίνει και την ανατροπή. Σε ένα ματς που δεν είχε τροφοδοτηθεί αρκετά, εκείνος χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να χαρίσει στην ομάδα του ένα σπουδαίο τρίποντο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Στη χαμένη ευκαιρία του Κρεσπί στο 65'. Αν εκείνος έκανε εκεί το 2-0 με βάση και την εικόνα δύσκολα θα άλλαζαν τα πράγματα. Εντούτοις η ευκαιρία χάθηκε και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το 1-1.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κάστανο, Ατιένθα, Λύρατζης, Άλβαρεζ, Γιαμπλόνσκι, Μουνάφο, Μπαρτόλο, Ρεγκίς, Καλτσάς, Μιριτέλο

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Τεϊσέιρα, Σναϊντερλέν, Παρράς, Τζανάτζια, Σολόα, Πρίτσας, Μπιφουμά, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: