Η Κηφισιά απέδρασε από την Τρίπολη με χρυσό βαθμό και άφησε τον Αστέρα εκτός εξάδας

Η Κηφισιά απέδρασε από την Τρίπολη με χρυσό βαθμό και άφησε τον Αστέρα εκτός εξάδας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:59 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:23 - 28.02.2024

Η Κηφισιά έμεινε όρθια στην Τρίπολη αποσπώντας ισοπαλία 3-3 κόντρα στον Αστέρα και πήρε μεγάλο βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή της στην Stoiximan Super League.

Η σύγκρουση του Αστέρα Τρίπολης με την Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2) τα είχε όλα: έξι γκολ, εξαιρετικό ρυθμό και ένταση, όχι όμως και νικητή, με τις δύο ομάδες να σταματούν αμφότερες στα τρία γκολ και το 3-3 στο φινάλε να τους δίνει μόνο έναν βαθμό στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς παρέμεινε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς, ενώ οι κυανόλευκοι είναι στη 13η θέση με18 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι με το καλησπέρα της αναμέτρησης κέρδισαν πέναλτι. Στο 13ο λεπτό ο Κρισιούμα έπεσε μέσα στη περιοχή έπειτα από επαφή με τον Τσιφτσή και ο Μανούχος χωρίς δεύτερη σκέψη έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οζέγκοβιτς, όπου και ευστόχησε για το 1-0 της Κηφισιάς.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και έφεραν το ματς στα ίσια με τον Μιριτέλο. Ο Μπαρτόλο έκανε τη σέντρα, ο Αργεντινός επιθετικός πάτησε γερά και με κοντινό τελείωμα έκανε το 1-1 για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά μετά η ομάδα των βορείων προαστίων πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο ματς με την προβολή του Γιόβαντσιτς, ενώ στο 40ο λεπτό ο Αστέρας έφερε την αναμέτρηση σε ισορροπία με την κοντινή κεφαλιά του Γιαμπλόνσκι.

Στο 45+3' ο Αστέρας βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όταν ο Μπαρτόλο έσπασε στον Καλτσά, ο οποίος με εκπληκτική πάσα έβγαλε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Ρεγκίς και εκείνος με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-2 για τους Αρκάδες.

Στο 51ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καλτσά. Μετά την κακή απομάκρυνση του Βαφέα, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε ένα φοβερό σουτ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου είδε τον Μπιφουμά να σπαταλάει μεγάλη ευκαιρία στο 61ο λεπτό. Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, όμως ο Αναγνωστόπουλος είπε «όχι».

Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να μην καταγράφουν αξιόλογες φάσεις. Έτσι παρέμεινε το 3-3 του πρώτου ημιχρόνου μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι ενδεκάδες

Αστέρας: Τσιφτσής, Λύρατζης, Κάστανιο, Ζουκάνοβιτς, Χουχούμης (78' Άλβαρες) Γκος (46' Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι (78' Σουρλής), Μπαρτόλο, Κρεσπί (79' Μάντζης), Καλτσάς (67' Παλάσιος), Μιριτέλο.

Κηφισιά: Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (69' Σπίνος), Τεϊσέιρα, Μιλίσεβιτς, Βαφέας, Τσανάτζια, Γιόβαντσιτς (46' Σολόα), Μπιφουμά, Σάντος, Μενέντες (62' Τετέι), Οζέγκοβιτς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (26ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ