Τεράστιο διπλό παραμονής με αργεντίνικη υπογραφή για τον Βόλο στην Τρίπολη

Τεράστιο διπλό παραμονής με αργεντίνικη υπογραφή για τον Βόλο στην Τρίπολη

Ο Βόλος με δύο γκολ των Αργεντινών Κόμπα, Γκαρσία σ’ επτά λεπτά δραπέτευσε με νίκη 2-0 από την έδρα του Αστέρα Τρίπολης κι έκανε άλμα παραμονής.

Το κίνητρο πάντα παίζει μεγάλο ρόλο και στην αναμέτρηση Αστέρας ΤρίποληςΒόλος, το είχε η ομάδα της Μαγνησίας.

Οι Αρκάδες είχαν στον πάγκο τον πρώτο τους σκόρερ, τον Μιριτέλο κι εκτός τους Μουνάφο, Καλτσά, ενώ στον πάγκο έμειναν και οι Μάντζης, Άλβαρες. Ο Βόλος αντίθετα, μετά και την απόφαση να μηδενιστεί για το ματς με την Κηφισιά, ήταν προτελευταίος και με την πλάτη στον τοίχο. Στην πρεμιέρα των playouts, λοιπόν, στην Τρίπολη μίλησε το ένστικτο της επιβίωσης.

Οι παίκτες του Χρήστου Κόντη με δύο γκολ σ’ επτά λεπτά καθάρισαν το ματς και πήραν σπουδαία νίκη με 2-0, ανεβαίνοντας με 22 βαθμούς στην 11η θέση, πάνω από Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και δεν είχε πολλές φάσεις. Ο Αστέρας Τρίπολης, άλλωστε, είχε εκτός τον Μιριτέλο εκτός τον Καλτσά κι έτσι επιθετικά ήταν ακίνδυνος στο μεγαλύτερο διάστημα. Στο 15’ έγινε η πρώτη καλή φάση όταν το δεξί σουτ του Παλάσιος εκτός περιοχής κατέληξε άουτ ένα μέτρο έξω από το δεξί δοκάρι.

Στο 20’ από κόρνερ του Μπαρτόλο, κεφαλιά του Ατιένθα στην καρδιά της άμυνας μπλόκαρε ο Κόβατς.

Μετά το 25’ ο Βόλος ήταν πιο δραστήριος και στο 29’ είχε την πρώτη του φάση, αλλά το αριστερό σουτ του Γκλάβτσιτς από το όριο της περιοχής κόντραρε στον Ατιένθα, ενώ είχε κατεύθυνση στην εστία. Στο 33’ σέντρα του Μπερτόγλιο, η κεφαλιά του αμαρκάριστου Σιέλη στην καρδιά της άμυνας έφυγε ψηλά άουτ.

Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο με τον Βόλο να έχει την πρώτη φάση στο δεύτερο. Από λάθος του Καστάνο, ο Μπερτόγλιο έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Γραμματικάκης.

Στο 51’ απείλησε ο Αστέρας. Σέντρα του Λύρατζη από τα δεξιά, ο Κωστέας έκανε την προβολή, αλλά απέκρουσε Κόβατς.

Διπλό χτύπημα ο Βόλος

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και στο 63’ άνοιξαν το σκορ. Ο Κόμπα πήρε την κάθετη πάσα του Ντε Καμπς, υποδέχθηκε τη μπάλα με το δεξί, απέφυγε τον Λύρατζη και με αριστερό σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό τον Γραμματικάκη για το 1-0.

Στο 69’ ο Βόλος έκανε το 2-0. Ο Λούνα πήρε αριστερά τη μπάλα, έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Γκαρσία στη μικρή περιοχή με προβολή με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο MVP

Ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα. Ο 30χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός υποδέχθηκε άψογα τη μπάλα στην πάσα του Ντε Καμπς, έκανε την ντρίμπλα στον Λύρατζη κι εκτέλεσε εξαιρετικά, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Ο Βόλος ευτύχησε να προηγηθεί και το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ψυχολογία, ενώ ο Αστέρας δεν έδειχνε ικανός ν’ απειλήσει.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνο, Ατιένθα, Χουχούμης (75’ Άλβαρες), Λύρατζης, Σουρλής (46’ Γκρόζντανιτς), Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (84’ Σίτο), Ρεγκίς, Παλάσιος (67’ Ζουγλής), Κωστέας (75’Μάντζης).

ΝΠΣ Βόλου (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης (97' λ.τρ. Ασλανίδης), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόγλιο (77’ Τσοκάνης – 86’ λ.τρ. Τρουιγέ), Κόμπα, Μύγας, Γκαρσία (86’ Μωραϊτης).