Ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή για την Άστον Βίλα - Ανακοίνωσε τον Ντιαμπί
i

©AstonVilla

Ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή για την Άστον Βίλα - Ανακοίνωσε τον Ντιαμπί

Κώστας Τσιακλής 13:29 - 23.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:30 - 23.07.2023

Η Άστον Βίλα ολοκλήρωσε την 3η της ηχηρή μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ανακοίνωσε την απόκτηση του Μούσα Ντιαμπί.

Η Άστον Βίλα ολοκλήρωσε ακόμα μια σπουδαία μεταγραφή. Μετά τους Γιούρι Τίλεμανς και Πάου Τόρες, η ομάδα του Ουνάι Έμερι ανακοίνωσε και την απόκτηση του Μούσα Ντιαμπί από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η Άστον Βίλα έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το φετινό καλοκαίρι και θέλει να είναι ξανά άκρως ανταγωνιστική και τη νέα αγωνιστική περίοδο (πέρσι τερμάτισε 7η και θα συμμετάσχει στο Conference League). Οι «χωριάτες» ολοκλήρωσαν την 3η τους μεταγραφή με τον Μούσα Ντιαμπί να ντύνεται στα βυσσινί. Μάλιστα η ομάδα του Ουνάι Έμερι χρειάστηκε να πληρώσει 50 εκατομμύρια ευρώ στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, με τον Γάλλο ακραίο επιθετικό να επιλέγει να πάει στην Premier League παρά στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα στη μεταγραφική περίοδο η Άστον Βίλα είχε αποκτήσει τους Γιούρι Τίλεμανς και Πάου Τόρες. Ο Βέλγος μέσος αποχώρησε από τη Λέστερ και μεταγράφηκε ως ελεύθερος ενώ ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε με 33 εκατομμύρια ευρώ από την πρώην ομάδα του Ουνάι Έμερι, Βιγιαρεάλ.

Η ανακοίνωση της Άστον Βίλα για τη μεταγραφή του Ντιαμπί αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Άστον Βίλα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Γάλλου διεθνή, Μούσα Ντιαμπί. Ο 24χρονος εξτρέμ εντάσσεται στη Βίλα από την Μπάγερ Λεβερκούζεν έναντι άγνωστης αμοιβής και έχει ήδη συναντηθεί με τους νέους συμπαίκτες του στην περιοδεία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλωσόρισες Μούσα»!

Ο Ντιαμπί αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν και με την πρώτη ομάδα των Γάλλων κατέγραψε 34 συμμετοχές, με απολογισμό τέσσερα γκολ και επτά ασίστ. Τον Ιούλιο του 2019 ο 24χρονος μεταγράφηκε στη Λεβερκούζεν με 15 εκατομμύρια ευρώ. Με τους Γερμανούς πραγματοποίησε 172 εμφανίσεις και είχε 49 γκολ και 48 ασίστ. Την περασμένη σεζόν ο Ντιαμπί είχε 14 γκολ και 11 ασίστ σε 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.