Η Αταλάντα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σκαμάκα

Τζιανλούκα Σκαμάκα

i

©Atalanta

Η Αταλάντα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σκαμάκα

Κώστας Τσιακλής 20:54 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:54 - 07.08.2023

Η Αταλάντα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Τζιανλούκα Σκαμάκα από τη Γουέστ Χαμ.

Η Αταλάντα ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζιανλούκα Σκαμάκα από τη Γουέστ Χαμ. Τον ποδοσφαιριστή ήθελε και η Ίντερ ωστόσο τελικά ο Ιταλός επιθετικός υπέγραψε στους «Μπεργκαμάσκι» όπου θα καλύψει μαζί με τον Ελ Μπιλάλ Τουρέ το κενό που άφησε ο Ράσμους Χόιλουντ.

Η Ίντερ ψάχνει για επιθετικό μετά την αποχώρηση του Έντιν Τζέκο αλλά και το «ναυάγιο» με την περίπτωση του Ρομέλου Λουκάκου που έκανε έξαλλους τους Μιλανέζους όταν ξεκίνησε τις συζητήσεις με τη Γιουβέντους. Η Ίντερ είχε καταθέσει δύο προτάσεις στη Γουέστ Χαμ για τον Ιταλό επιθετικό ωστόσο τα «σφυριά» τις απέρριψαν ισάριθμες φορές. Αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στην Αταλάντα να μπει «σφήνα» στη διεκδίκηση του και να τον «κλέψει» τελικά μέσα από τα χέρια των «νερατζούρι».

Η ομάδα του Ζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έφτασε σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ, στην οποία θα πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ συν άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή των μπόνους. Επιπλέον ο αγγλικός σύλλογος θα έχει και 10% ποσοστό μεταπώλησης. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (07/08) από τη νέα του ομάδα.

Το «αντίο» του Σκαμάκα στη Γουέστ Χαμ

Ο Σκαμάκα θέλησε να αποχαιρετήσει τη Γουέστ Χαμ μέσω των social media, όπου πόσταρε το εξής κείμενο: «Αν και ο χρόνος μου στο Λονδίνο δεν πήγε όπως είχα σχεδιάσει, μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής μου έγιναν εδώ. Και για αυτό θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Ευχαριστώ τους παίκτες και το προσωπικό που με έκαναν να νιώσω τόσο ευπρόσδεκτος και τους οπαδούς για τη συνεχή υποστήριξή τους. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω αυτόν τον φανταστικό σύλλογο από το σπίτι μου στην Ιταλία και θα διατηρώ στενή επαφή με τους δια βίου φίλους που έχω κάνει όσο ήμουν στην Αγγλία. Ευχαριστώ για όλα, Ciao».

Ο Σκαμάκα βρισκόταν στη Γουέστ Χαμ από το καλοκαίρι του 2022 όταν και αποκτήθηκε από την Τορίνο με 36 εκατομμύρια ευρώ. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στα «σφυριά» ο Ιταλός δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αφού σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε μόλις οκτώ τέρματα, με τα πέντε να έρχονται στην πορεία των «σφυριών» στο Conference League.