Η Αταλάντα «έκλεψε» τον Σκαμάκα μέσα από τα χέρια της Ίντερ

Τζιανλούκα Σκαμάκα

i

©PrtScr

Η Αταλάντα «έκλεψε» τον Σκαμάκα μέσα από τα χέρια της Ίντερ

Κώστας Τσιακλής 16:10 - 05.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 05.08.2023

Η Αταλάντα έφτασε σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ για την απόκτηση του Τζιανλούκα Σκαμάκα. Κάπως έτσι η ομάδα του Μπέργκαμο «έκλεψε» τον Ιταλό επιθετικό μέσα από τα χέρια της Ίντερ.

Η Αταλάντα έκανε την απόλυτη ανατροπή και «έκλεψε» τον Τζιανλούκα Σκαμάκα μέσα από τα χέρια της Ίντερ. Η ομάδα του Μπέργκαμο έφτασε σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ και πλέον απομένουν απλά οι τυπικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ιταλού επιθετικού.

Η Ίντερ ψάχνει για επιθετικό μετά την αποχώρηση του Έντιν Τζέκο αλλά και το «ναυάγιο» με την περίπτωση του Ρομέλου Λουκάκου που έκανε έξαλλους τους Μιλανέζους όταν ξεκίνησε τις συζητήσεις με τη Γιουβέντους. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως οι «νερατζούρι» απέκτησαν ως ελεύθερο τον Μάρκους Τουράμ από τη Γκλάντμπαχ. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είχε ενδιαφερθεί για τον Φολαρίν Μπαλογκούν ωστόσο είχε στρέφει την προσοχή της στον Τζιανλούκα Σκαμάκα.

Η Ίντερ είχε καταθέσει δύο προτάσεις στη Γουέστ Χαμ για τον Ιταλό επιθετικό ωστόσο τα «σφυριά» τις απέρριψαν ισάριθμες φορές. Αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στην Αταλάντα να μπει «σφήνα» στη διεκδίκηση του και να τον «κλέψει» μέσα από τα χέρια των «νερατζούρι».

Η ομάδα του Ζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έφτασε σε συμφωνία με τη Γουέστ Χαμ, στην οποία θα πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ συν άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή των μπόνους. Επιπλέον ο αγγλικός σύλλογος θα έχει και 10% ποσοστό μεταπώλησης. Ο ποδοσφαιριστής θα μεταβεί σήμερα στη Ρώμη και θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι η πρόταση της Ίντερ δεν ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή των «Μπεργκαμάσκι». Συγκεκριμένα η δεύτερη προσφορά των «νερατζούρι» ήταν αξίας 24 εκατομμυρίων ευρώ συν ακόμα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους.

Ο Σκαμάκα βρισκόταν στη Γουέστ Χαμ από το καλοκαίρι του 2022 όταν και αποκτήθηκε από την Τορίνο με 36 εκατομμύρια ευρώ. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στα «σφυριά» ο Ιταλός δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα αφού σε 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε μόλις οκτώ τέρματα, με τα πέντε να έρχονται στην πορεία των «σφυριών» στο Conference League.