Και πάλι «αετός» ο Καμάντα, για λογαριασμό της Λάτσιο αυτή τη φορά (vid)

Νταϊτσί Καμάντα

i

©Printscreen

Και πάλι «αετός» ο Καμάντα, για λογαριασμό της Λάτσιο αυτή τη φορά (vid)

Ορέστης Καδδάς 14:45 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 04.08.2023

Ο Νταΐτσι Καμάντα μετά από μια επιτυχημένη καριέρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης άφησε τους «αετούς» της Γερμανίας για αυτούς της Ιταλίας.

Στην Ιταλία με τα χρώματα της Λάτσιο θα αγωνίζεται τελικά την επόμενη σεζόν ο Ιάπωνας Νταΐτσι Καμάντα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με το όνομά του να έχει ακουστεί για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο 26χρόνος πέρασε ιατρικά στην ομάδα της Ρώμης και το συμβόλαιό του θα έχει διάρκεια μέχρι το 2025 με τη δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο.

O Καμάντα από όταν έγινε γνωστό ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη φιναλίστ του Κυπέλλου Γερμανίας βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων και με δύο από αυτές μάλιστα βρέθηκε ένα βήμα μακριά από το να υπογράψει. Πρόκειται για τις Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μίλαν, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν πάρα πολύ κοντά στο να τα βρουν με τον Ιάπωνα διεθνή. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις η μεταγραφή χάλασε με αποτέλεσμα τελικά ο Καμάντα να συμφωνήσει με τη Λάτσιο. 

Ο Καμάντα υπέγραψε το καλοκαίρι του 2017 στους «Αετούς» της Φρανκφούρτης, οι οποίοι έδωσαν 2.5 εκατ. ευρώ στην ιαπωνική Σάγκαν Τόσου για να τον κάνουν δικό τους.  Στη συνέχεια δοθηκε δανεικός στη βελγική Σεν Τρουντέν, προκειμένου να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Και τα κατάφερε περίφημα πετυχαίνοντας 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η Άιντραχτ τον εμπιστεύτηκε μετά την επιστροφή του και δικαιώθηκε, με τον Ιάπωνα να είναι βασικό γρανάζι της ομάδας στον δρόμο για την κατάκτηση του Europa League τη σεζόν 2021/2022 αλλά και την επόμενη όταν και η ομάδα του αγωνίστηκε στο Champions League. Την χρονιά που μας πέρασε είχε 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.