Δανεικός στην Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Τζόλης! (vid)

Ο Χρήστος Τζόλης

i

©intime

Δανεικός στην Φορτούνα Ντίσελντορφ ο Τζόλης! (vid)

Sportal newsroom • Μαρία Δαλιάνη • 17:07 - 03.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Στη Φορτούνα Ντίσελντφορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Τζόλης από την Νόριτς, με τον Γερμανικό σύλλογο να διατηρεί οψιόν αγοράς 6 εκατομμυρίων ευρών σε περίπτωση που η ομάδα ανέβει στην Bundesliga.

Στη Φορτούνα Ντίσελντφορ και στην 2η κατηγορία της Γερμανίας, θα αγωνίζεται την νέα σεζόν ο Χρήστος Τζόλης. Ο 'Ελληνας εξτρέμ θα αγωνιστεί ως δανεικός την επόμενη σεζόν με τις δύο ομάδες να έχουν συμφωνήσει για τον δανεισμό του παίκτη για την φετινή σεζόν και το μόνο που απομένει να είναι οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η Φουρτούνα θα μοιραστεί εξ ημισίας το συμβόλαιο με τα «καναρίνια» του Χρήστου Τζόλη ενώ σε περίπτωση που η Γερμανική ομάδα ανέβει στην πρώτη κατηγορία έχει  προβλεθεί να ενεργοποιηθεί και η οψιόν αγορά του παίκτη που ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος Τζόλης στην αρχή της σεζόν είχε αγωνιστεί ως δανεικός στην Τβέντε. 

Ο Έλληνας εξτρέμ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και το καλοκαίρι του 2019 άρχισε να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα του δικέφαλου του Βορρά. Ο νεαρός εξτρέμ την πρώτη του σεζόν στη Σούπερ Λιγκ πέτυχε 19 γκολ. Μάλιστα, ο νεαρός εξτρέμ έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχε γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Ο 18 χρονος επειδικνύοντας εξαιρετική τεχνική πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης απέναντι στον ΟΦΗ με τον δικέφαλο να παίρνει τελικά την νίκη με 3-1.

 Οι εμφανίσεις τους κέντρησαν το ενδιαφέρον των Άγγλων και ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2021, πήγε στην Νόριτς με συβόλαιο διάρκειας 5 ετών.Ο Τζόλης έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με χρώματα της Νόριτς στις 24 Αυγούστου, καθώς σημείωσε δύο γκολ και έδωσε δύο ασίστ, για να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει με 6-0 την Μπόρνμουθ και να προχωρήσει στον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Μάλιστα, ψηφίστηκε και παίκτης του αγώνα για την απόδοσή του. Πέρσι αγωνίστηκε στο πρώτο μισό δανεικός με την Τβέντε ενώ το υπόλοιπο της σεζόν αγωνίστηκε κανονικά στην Νόριτς.

Ο Χρήστος Τζόλης πέρσι συνολικά σε όλες τις οργανώσεις τόσο με την Ολλανδική Τβέντε όσο και με τα «καναρίνια» μέτρησε 29 συμμετοχές και τέσσερα γκολ.