Το αβέβαιο μέλλον του Τζόλη στη Νόριτς και το σενάριο επαναπατρισμού

Χρήστος Τζόλης

i

Χρήστος Τζόλης / Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images/Ideal Images

Το αβέβαιο μέλλον του Τζόλη στη Νόριτς και το σενάριο επαναπατρισμού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:58 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 30.07.2023

Η δύσκολη προσαρμογή του Τζόλη στην Αγγλία και τα όσα δήλωσε ο προπονητής του, Ντέιβιντ Βάγκνερ σχετικά με το μέλλον του.

Στο χθεσινό φιλικό (29/7) ανάμεσα στη Νόριτς και τον Ολυμπιακό το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο, καθώς στην ομάδα της Αγγλίας αγωνίζονται δύο ελληνόπουλα. Ο λόγος γίνεται για τον Δημήτρη Γιαννούλη και τον Χρήστο Τζόλη, οι οποίοι μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του.

Στην αναμέτρηση κόντρα στους Πειραιώτες, μπορεί ο Γιαννούλης να αγωνίστηκε και μάλιστα ως βασικός, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κουρασμένος από την προετοιμασία και γνώρισε την ήττα στο «Carrow Road» (2-0). Στο 20ο λεπτό, ο Μακλίν εξαπέλυσε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στον Μπουχαλάκη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, τα «Καναρίνια» διπλασίασαν τα τέρματά τους, με τον Σάργκεντ να εκμεταλλεύεται την κακή έξοδο του Τζολάκη και να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Μετά τη λήξη του ματς, ο προπονητής των γηπεδούχων ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την απόφασή του να αφήσει τον Τζόλη εκτός αποστολής από το φιλικό, με τον Ντέιβιντ Βάγκνερ να απαντάει μεταξύ άλλων: «Θα δούμε τι θα γίνει με τον Χρήστο ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Όπως διαπιστώνεται, το μέλλον του νεαρού ποδοσφαιριστή στην Αγγλία είναι αβέβαιο καθώς ο ίδιος δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές.

Ο «wonderkid» Τζόλης και η δύσκολη συνέχεια 

Ένα από τα wonderkids που «ξεπετάχτηκαν» από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ήταν αδιαμφισβήτητα ο Χρήστος Τζόλης. Με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο, ο νεαρός άσος του «Δικεφάλου» έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του «μικρού» στα ευρωπαϊκά προκριματικά του 2020 και τα δύο γκολ στο πρώτο ματς της χρονιάς κόντρα στην Μπεσίκτας, είχαν τρελάνει ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Τζόλης αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ταλέντα των «ασπρόμαυρων» και τον Αύγουστο του 2021, ήρθε η πολυπόθητη μεταγραφή για τη Νόριτς, έναντι 13 εκατ. ευρώ.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Αγγλίας και της Νόριτς, με αποτέλεσμα να έρθει η αγωνιστικη και η οικονομική πτώση. Η χρηματιστηριακή αξία του Τζόλη από τα 12 εκατ. έπεσε στα επτά, καθώς οι δυσκολίες ήταν πολλές. Μπορεί ο δανεισμός στην Τβέντε να έδειχνε μία «αναγέννηση», ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο. 

Τη φετινή σεζόν μέτρησε μόλις τέσσερα γκολ σε 924΄ αγωνιστικά λεπτά και πλέον καλείται να πάρει μία απόφαση. Το συμβόλαιό του με τη Νόριτς λήγει το 2026, ωστόσο το μέλλον του σε αυτόν τον σύλλογο δείχνει αβέβαιο. Μία επιστροφή στην Ελλάδα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, όμως μία ενδεχόμενη καλή πρόταση από τις «μεγάλες» ομάδες του πρωταθλήματος ίσως αλλάξει τα δεδομένα.

Μπορεί η προοπτική του εξωτερικού να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε ελληνόπουλο, όμως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.