Αθλητικός διευθυντής Ντόρτμουντ: «Θα προσπαθήσω να ανανεώσω το συμβόλαιο του Μπέλιγχαμ»

Μπέλιγχαμ Ντόρτμουντ

i

©printscreen

Αθλητικός διευθυντής Ντόρτμουντ: «Θα προσπαθήσω να ανανεώσω το συμβόλαιο του Μπέλιγχαμ»

Sportal newsroom 21:44 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 26.02.2023

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κέχλ, μίλησε για τον Τζούντ Μπέλιγχαμ ενώ αναφέρθηκε και στα συμβόλαια των Ρόις και Χιούμελς, τα οποία λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κέχλ, σχολίασε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την ομάδα του αυτήν την περίοδο. Συγκεκριμένα μίλησε για την περίπτωση του Τζούντ Μπέλιγχαμ, τα συμβόλαια των Ρόις και Χιούμελς, αλλά και για τις μεταγραφές των Καμάντα και Μπενσεμπαϊνί.

Αρχικά μίλησε για τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος «πολιορκείται» από πολλές μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, λέγοντας: «Ναι, θα προσπαθήσω να του ανανεώσω το συμβόλαιο του. Ακόμα δεν μιλήσαμε με τον Τζούντ και την οικογένεια του. Ο παίκτης είναι χαλαρός και συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο».

Ο Γερμανός κλήθηκε να σχολιάσει και για την περίπτωση των Ραμί Μπενσεμπαϊνί και Νταίτσι Καμάντα που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι από τις ομάδες τους και συνδέθηκαν πριν από λίγες μέρες με το ρεπορτάζ των Βεστφαλών. Για τον δεύτερο αναφέρθηκε μάλιστα πως υπέγραψε ήδη πενταετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

«Είναι ένας πολύ ενδιαφέρον ποδοσφαιριστής. Είχαμε μια φορά έναν Ιάπωνα, τον Καγκάβα και είχαμε μια επιτυχημένη περίοδο τότε. Ο Ραμί Μπενσεμπαϊνί και ο Καμάντα θα μας ακολουθήσουν; Αν υπάρχει κάτι να αναφέρουμε, τότε θα το κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Κέχλ μίλησε και για τους Μάρκο Ρόις και Ματς Χιούμελς, των οποίων τα συμβόλαια εκπνέουν το ερχόμενο καλοκαίρι και είπε: «Όταν θα έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε, θα το ανακοινώσουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα».

Ο Μπέλιγχαμ αποτελεί τον πρώτο μεταγραφικό στόχο της Λίβερπουλ για το καλοκαίρι ενώ για το 19χρονο ενδιαφέρεται έντονα και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Άγγλος μέσος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γρανάζια της Ντόρτμουντ, αφού έχει απουσιάσει μόλις από δύο παιχνίδια την φετινή σεζόν.

Φέτος έχει καταγράψει 30 συμμετοχές, με 10 γκολ και 6 ασίστ ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί σε 120 ματς με την Ντόρτμουντ, με απολογισμό 20 γκολ και 24 ασίστ.

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, Μάρκο Ρόις, βρίσκεται στην ομάδα από το 2012 και έχει αγωνιστεί σε 374 αγώνες, σκοράροντας 158 γκολ ενώ μοίρασε και 120 ασίστ. Ο υπαρχηγός Χιούμελς διανύει την δεύτερη του θητεία στο «Signal Iduna Park» καθώς είχε και ένα πέρασμα από την Μπάγερν Μονάχου. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός με τις 25 φετινές του εμφανίσεις έφτασε συνολικά τις 455 με 33 γκολ και 22 ασίστ.

Όσο αφορά τις δύο πιθανές προσθήκες, ο Καμάντα είναι στην Άιντραχτ από το 2019 και έχει καταγράψει 163 εμφανίσεις, με 37 γκολ και 31 ασίστ. Επίσης ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το κύπελλο Γερμανίας το 2018 και το Γιουρόπα Λιγκ την περσινή περίοδο.

Από την άλλη, ο Μπενσεμπαϊνί εντάχθηκε στο ρόστερ της Γκλάντμπαχ το 2019 και έχει μέχρι σήμερα 105 συμμετοχές με την Γερμανική ομάδα, με 24 γκολ και 7 ασίστ.